Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. april 2005 kl 00.05 Adresse Kiev

Veien til finalen

Ekspertpanelet gir oss en forsmak på årets bidrag i melodifestivalen f.v: Eirikur Hauksson, Keld Heick, Charlotte Perrelli, programleder Annika Jankell, Thomas Lundin og Jostein Pedersen. (Foto: SVT)
Ekspertpanelet gir oss en forsmak på årets bidrag i melodifestivalen f.v: Eirikur Hauksson, Keld Heick, Charlotte Perrelli, programleder Annika Jankell, Thomas Lundin og Jostein Pedersen. (Foto: SVT)
Det er nøyaktig én måned til finalen i Eurovision Song Contest går av stabelen i Kiev. I fire programmer får vi møte alle artistene og høre deres bidrag.

I studio sitter et nordisk ekspertpanel som kommenterer bidragene og spekulerer i hvem som kommer til å vinne. I panelet sitter norske Jostein Pedersen, som er kjent for de fleste, og Thomas Lundin fra Finland, programleder og Melodi Grand-prix-kommentator. Videre møter vi Eirikur Hauksson fra Island, velkjent artist som har deltatt for både Norge og Island, og Keld Heick fra Danmark. Han er sanger, komponist og tekstforfatter og har deltatt med mer enn 30 bidrag i den danske konkurransen gjennom tidene. Sveriges representant i panelet er Charlotte Perrelli, tidligere Nilsson, som også har vært med i konkurransen flere ganger. Programmet blir ledet av Annika Jankell.

To-delt konkurranse
Eurovision Song Contest er delt inn i en semifinale 19. mai og en finale 21. mai. Norge må kvalifisere seg i semifinalen sammen med 25 andre land. Kun 10 går videre til finalen der 14 land allerede er kvalifiserte.

Første program
I det første programmet av "Adresse Kiev" presenteres semifinalebidragene fra Østerrike, Litauen, Portugal, Moldavia, Latvia, Monaco, Israel, Hviterussland og Holland.

Norges bidrag med Wig Wam kommer i neste program, torsdag 28. april.

Samproduksjon SVT og NRK Underholdningsavdelingen 2005
Prosjektleder: Stian Malme, stian.malme@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41