Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. november 2006 kl 19.55 Tinas mat

Luksus-mamma-middag

Forfatter, skuespiller og småbarnsmor Martina Haag er gjest hos Tina og Pelle i kveld (Foto: Eva Rados/SVT)
Forfatter, skuespiller og småbarnsmor Martina Haag er gjest hos Tina og Pelle i kveld (Foto: Eva Rados/SVT)
Martina Haag er blant annet forfatteren bak boken "Fantastisk og elsket av alle" som er oversatt til norsk. Hun er blitt lansert som det svenske svaret på Bridget Jones. Hun er også skuespiller og småbarnsmor. Ikke rart hun setter pris på en ferdig middag i Tinas kjøkken.

Martina Haag er halvt svensk, halvt estisk. Hun er gift, har tre barn, fire katter, en hundevalp og et hvitt trehus i Bromma, en forstad utenfor Stockholm. I esken med råvarer har hun lagt ytrefilet av hjort, blåskjell, valnøtter, mandler, smør, vanilje, selleri, gulrøtter, kastanjesjampinjonger, hvit sjokolade – og cornflakes. Det siste volder Tina en del hodebry.

Pelle Westman reiser til krydderøya Zanzibar, og besøker det eksotiske stedet der mange av våre vanligste krydder vokser.

Om serien
Denne sesongen i "Tinas mat" er det oppfinnsomhet og improvisasjon som gjelder. Ï starten på programmet vet ikke Tina hva esken inneholder eller hvem som har pakket den. Utfordringen består i å komponere et antall smakfulle retter i løpet av kvelden.

Den ferdige middagen nytes senere sammen med den som har pakket esken. Her finner vi navn på kjente svensker, som Rapports Katarina Sandström, forfatteren Martina Haag, utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin og Musse Hasselvall og Andreas Halldén fra ZTVs "Rallarsving".

Pelle Westman
Pelle er også i høst Tinas faste partner, og han kommer til å følge prosessen med de nye reseptene med nærgående spørsmål. I hvert program besøker han også den aktuelle gjesten hjemme, som forteller mer om sitt forhold til mat og sine tanker om råvarene som ligger i esken. Pelles reportasjer fra ulike deler av verden byr på det lille ekstra i form av eksklusive smaker og eksotisk krydder.

Tina Nordström
Tina lagde sin første matrett i SVT i februar 2001, og har siden vært det svenske folkets absolutte favoritt-kokk. Verken før eller senere har en tv-kokk lokket 1.650.000 seere til å følge programmet, og Tina-effekten har skapt stor etterspørsel etter flingsalt, vaniljestang og ballongvisper. I løpet av de siste fem årene har Tina spilt inn drøyt 100 programmer, produsert nærmere 400 resepter og gitt ut fem kokebøker, den siste kom i september i år og har samme navn som serien på svensk: "Tinas kök".

Svensk dokumentar (2006)
Produsert av SVT
Originaltittel: "Tinas kök"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no