Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. mai 2002 kl 21.25 OJ fremad i alle retninger

Sceneshow på fjernsynsskjermen

Vi møter Tårnfrid i kveldens forestilling. (NRK)
Vi møter Tårnfrid i kveldens forestilling. (NRK)
Etter stor suksess på tv-skjermen tok Otto Jespersen i fjor steget til scenen med sitt show ”OJ- fremad i alle retninger”. Her var det de velkjente figurer Tårnfrid, Nazi-Per, Barron Blod og Birger som stjal oppmerksomheten. Hva showet inneholder, får vi se på NRK1 i kveld.

Av de fire figurene er Nazi-Per først ut. Han marsjerer i full uniform med alle effekter blant røde faner med hakekors. Han er en naiv og enfoldig fyr, med en særegen tolking av historien. Mye kan tyde på at han har sovet seg gjennom timene i faget!

Barron Blod entrer scenen i et dunder og brak av røykeffekter. Likevel kan han neppe skremme noen, bortsett fra kanskje seg selv. Det er hardt i bransjen satanistisk black metal, og baronen gjør sitt beste for å henge med.

Alltid like velstelte og velkledde Tårnfrid er også med. Den supereffektive karrierekvinnen, som synes mer enn fire-fem dager borte fra jobb etter en fødsel er utenkelig, er topp engasjert i alt som har med jobben å gjøre. Verre er det med sønnen Johannes, som kjenner sine mange barnevakter langt bedre enn sin svært opptatte mor.

Og sist men ikke minst, den ukuelige optimisten Birger. Han smiler til livet mellom tobakksruskene, selv om verken barndom, ekteskap eller dagens situasjon er noen dans på roser. Men Birger ser lyst på livet så lenge han har til ”salt i såret”, som han selv sier.

Gode kritikker
OJ lar heller ikke hendelsene ellers i samfunnet gå hus forbi. Han sveiper innom både Per Aabel, Veronica Orderud og kongehuset.

Otto Jespersen, som fikk Komiprisen, høstet gode kritikker i pressen for sitt stand up-show.

NRK Underholdning
Transmission
En forestilling av og med: Otto Jespersen
Regi: Bjarte Hjelmeland
Pressekontakt:Sabine Hammari , 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Vi møter Tårnfrid i kveldens forestilling. (NRK)
2. Birger er som alltid optimistisk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Barron Blod dyrker satanismen. (NRK-foto: Ole Kaland)