Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. april 2007 kl 14.00 Eggs

Stillferdig og komisk kammerspill

Moe (Sverre Hansen), Far (Kjell Stormoen), Cylindia (Juni Dahr) og Konrad (Leif Andrée) (Foto: BulBul)
Moe (Sverre Hansen), Far (Kjell Stormoen), Cylindia (Juni Dahr) og Konrad (Leif Andrée) (Foto: BulBul)
Far og Moe er to eldre brødre som bor sammen i den samme, lille byen i Norge hvor de ble født. Livet består av fastlåste rutiner, og de drar aldri noen steder. Men i sin ungdom dro Far på en mopedtur til Sverige. En dag står resultatet av denne turen utenfor døren til Far og Moe: Fars sønn Konrad.

Konrads mor har sørget for sønnen i alle år, men nå er hun blitt syk og trenger noen andre som kan ta seg av Konrad. Han er voksen, men mentalt er han et barn. Konrad er besatt av fugler, og han har en diger samling med egg. Av og til tror han at han er en fugl selv.

Far er villig til å ta sitt ansvar for sønnen, og Moe tilbyr seg noe motvillig å hjelpe til. Men tilstedeværelsen av en tredje part i deres lille verden av tosomhet krever sitt av dem begge. En stille kamp mellom Konrad og Moe begynner.

Om filmen
Sverre Hansen og Kjell Stormoen delte Amandaprisen for beste mannlige skuespiller i 1995, og Bent Hamer mottok prisen for beste film under samme seremoni. I tillegg fikk "Eggs" flere internasjonale priser på filmfestivaler i utlandet, blant annet i Moskva og Toronto.

Programmet er sendt tidligere.

Norsk drama (1995)
Med: Sverre Hansen, Kjell Stormoen, Leif Andrée, Juni Dahr
Regi: Bent Hamer
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78