Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. april 2004 kl 22.30 Megafon - en verden av musikk

Musikk i dokumentar og på scene

Vidar Busk på scenen på klubben Ringside i Florida. (Foto: Leif Gjerstad, NRK)
Vidar Busk på scenen på klubben Ringside i Florida. (Foto: Leif Gjerstad, NRK)
Gjennom seks dokumentarer og tre konserter blir vi bedre kjent med norske musikere og ulike sjangre. Først ut er en dokumentar om bluesen og Vidar Busk som vi også får oppleve i konsertopptak i morgen kveld. Morgendagens program byr også på et møte med Norsk Utflukt.

De to neste tirsdagene og onsdagene skal vi stifte nærmere bekjentskap med verdensmusikk og Mari Boine, og middelaldermusikk og Trio Mediæval både i dokumentarform og på scenen.

I tillegg sendes dokumentarer om samtidsmusikk og Christian Eggen, folkemusikk og Susanne Lundeng, og til slutt en dokumentar om de rocka folkemusikerne i Gåte.

Har bluesen en norsk sjel?
Bluesen står sterkere i Norge enn i de fleste andre land. I den første dokumentaren i serien Megafon ser vi blant annet nærmere på hvorfor denne sjangeren er så populær blant nordmenn, og hvorfor lille Notodden har blitt landets bluessenter.

Vi blir med Vidar Busk til Florida. Hit dro han som 16-åring for å spille blues, og han ble i fire år, mens han turnerte i USA.

I tillegg møter vi andre anerkjente norske bluesartister – som Amund Maarud Band, Knut Reiersrud og Norsk Utflukt.

Konsertopptak vises i morgen
Onsdag 28. april på NRK1 sendes et konsertopptak med Vidar Busk fra Rockefeller i Oslo.

Det blir også opptak med Norsk Utflukt fra et av NRKs studioer. Gjennom ti år og tre utgivelser har de høstet mange lovord for sine magiske tekster, akkompagnert av blå og bekmørk blues. Det skulle kanskje bare mangle når tekstene er skrevet av forfatter Lars Saabye Christensen, som tidligere har vunnet Nordisk Råds litteraturpris. I tillegg til Saabye Christensen frontes også Norsk Utflukt av Kåre Virud, en av landets fremste blues-ambassadører.

Egenproduksjon
Regi: Jan Palmers
Research/Intervju: Leif Gjerstad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Se også: http://www.nrk.no/musikk/3725695.html


LENKER
  • http://www.nrk.no/musikk/3725695.html