Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. november 2004 kl 20.50 NY-Lon

En ny sjanse for Michael og Edie

Michaels eks-kjæreste Kristin (Marit Kile) er gravid, noe som skaper problemer i Michaels forhold til Edie
Michaels eks-kjæreste Kristin (Marit Kile) er gravid, noe som skaper problemer i Michaels forhold til Edie
Michael og Edie er enige om å gi forholdet deres en ny sjanse, og Michael drar nok en gang fra London til New York. Men tankene hans kretser stadig rundt nyheten om at gamlekjæresten Kristin er gravid.

Dessuten er Michael plaget av tanken på å ha overlatt den unge nevøen Angelo, som han ofte har ansvaret for, til Raph.

I New York får Edie besøk av eks-kjæresten Luke som vil starte på nytt, men Edie er usikker. Michael dukker opp i New York, og de har noen få timer sammen før Edie må gå i begravelsen til Lukes bror, Cookie.

For å slå i hjel tiden oppsøker Michael sin gamle flamme Tabitha, en selvstendig forretningskvinne som nå bor og arbeider i New York. Edie ser dem sammen og misforstår situasjonen.

I London har Raph hatt en alvorsprat med Kristin og ber henne om å la Michael gå, ellers vil hun ha en fremtid med en mann som ikke elsker henne. Faller ordene hans i god jord?

Om serien
Denne britiske, romantiske dramaserien på sju episoder handler om et long distance kjærlighetsforhold i New York og London. Amerikanske Edie møter britiske Michael, og søt musikk oppstår.

Manus til "NY-Lon" er skrevet av Simon Bruke, samme mann bak manus til den britiske serien "Hvite tenner" (etter Zadie Smiths debutroman) som tidligere har gått på NRK. "NY-Lon" er for øvrig den aller første britiske dramaserien som delvis er tatt opp i New York.

Et tilfeldig møte
Engelskmannen Michael (Stephen Moyer) og amerikanske Edie (Rashida Jones) bor i hver sin verden. Han er en tøff konkurransemann som har overtaket på sine kolleger. Hun er en typisk new yorker. Hun arbeider i en platebutikk om dagen og underviser i litteratur om kvelden. Edie er varm, ukonvensjonell og litt mystisk.

Et blikk, et tilfeldig møte, og deres verdener er forandret for alltid.

I serien blir vi også kjent med personer i deres omgangskrets. I New York møter vi blant andre Edies bestevenninne Astrid (Rachel Miner) og rockemusikeren Luke (David Rogers) som er Edies eks-kjæreste.

I London deler Michael leilighet med Raph (Navin Chowdhry). Vi møter også Michaels selvopptatte søster Lauren (Emily Corrie).

Britisk dramaserie
Originaltittel: "NY-LON"
Med: Rashida Jones, Stephen Moyer, Navin Chowdhry, Rachel Miner, Marit Kile, David Rogers
Produksjon: Channel 4
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78