Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. februar 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 23. februar kl 23.15
En vakker dag... (8)

Mor kommer hjem
Advokat Forrest Bedfords kone Gwen har vært innlagt på nervesanatorium i lang tid. Nå har hun fått permisjon for å komme hjem på et kort besøk. De to yngste barna er glade for å se henne, men tenåringen Nathan er sint og bitter på moren.
Også hushjelpen Lilly Harper får besøk i kveldens episode. Det er hennes yngre bror, Charles, som kommer til hjembyen. Han har gått på college og jobber nå i bank i New York.
Charles er farens stolthet og Lilly er svært glad i ham, men hun blir såret når han begynner å gjøre seg viktig på hennes bekostning. Det både Charles og faren synes å glemme, er at han har kommet seg fram i livet først og fremst takket være Lillys oppofrelse og støtte.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett) Forrest Bedford (Tom Waterston) og eldstesønnen Nathan (Jeremy London).

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51