Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. oktober 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 16. oktober kl 19.30
Puls

Brannskader hos barn

Noen sekunders uoppmerksomhet er alt som skal til. Barnet ditt får kokende vann over seg og skader seg stygt. I kveldens Puls snakker programleder Helene Sandvig med et foreldrepar som opplevde dette marerittet. Og de er ikke de eneste.

Puls setter derfor søkelyset på det faktum at stadig flere barn havner på sykehus med alvorlige brannskader. Flere leger advarer nå mot spesielt ett hjelpemiddel som mange av oss har på kjøkkenet.

Slanker seg for bare livet
Eksperter verden over har utropt overvekt som en av de største truslene mot folkehelsa. Bare på noen tiår har vi nordmenn blitt flere kilo tyngre. Ikke fordi vi spiser så mye mer, men fordi vi beveger oss mindre.

I Puls i kveld møter du en gjeng unge mennesker som bokstavelig talt slanker seg for bare livet. Gjennomsnittsvekta er hundre pluss, men ingen av dem tyr til lettvinte pilleløsninger for å gå ned i vekt. De sverger heller til en god gammeldags slankemetode. Og det virker!

Råd mot slappe pupper
Huslege Ørn Terje Foss er også på plass igjen for å svare på spørsmål fra seerne. En kvinnelig seer lurer blant annet på hva hun kan gjøre selv for å unngå slappe bryster når hun slutter å amme barnet sitt.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Helene Sandvig og Ørn Terje Foss i magasinet Puls på NRK1 i kveld. (Foto: Ole Kaland)