Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. mai 2006 kl 20.05 Doc Martin

Landsbylegen kommer


I vår blir det gjensyn med landsbylegen, Doc Martin. Han drar fra London for å starte et nytt liv et fredelig sted ved kysten. Men rolig blir det neppe for de stakkars landsbyboerne som må tåle en brysk og til tider meget taktløs lege…

Martin Ellingham har hatt en lang og suksessrik karriere som kirurg i London. Så utvikler han brått en fobi mot blod og klarer ikke lenger å utføre operasjoner. Han oppdager tilfeldigvis at det er ledig en post som lege i den søvnige byen Portwenn i Cornwall. Han har gode minner fra det stedet fra barndommen da han brukte å feriere der hos sin tante Joan.

Doktor Ellingham blir mildt sagt irritert da han kommer til Portwenn og oppdager at på legekontoret hersker det fullstendige kaos. Utstyret virker ikke og pasientarkivet er et eneste rot. På toppen av det hele har han arvet verdens mest inkompetente sekretær, Elaine Denham, som tydeligvis misliker sterkt den nye legens ankomst…

Og dersom pasientene i Portwenn venter seg te og sympati fra sin nye landsbylege, venter de forgjeves. Selv om doktor Ellingham, eller Doc Martin som han kalles på folkemunne, er en ypperlig kirurg, så mangler han lag med mennesker. Han har ingen sosiale antenner og fornærmer folk i øst og vest.

Rollelisten:

Doc Martin
Spilles av Martin Clunes, kjent fra blant annet komiserien "Men Behaving Badly" som er sendt tidligere på NRK. Han stortrives i rollen som den bryske legen, en rolle som er langt fra de snille, små-naive typene han vanligvis spiller. Han er gift med produsenten av denne serien, Philippa Braithwaite.

Louisa
Spilles av Caroline Catz. Louisa er lærer ved barneskolen i Portwenn. Hun er også medlem av komiteen som skal velge ny lege til landsbyen. I utgangspunktet er hun meget skeptisk til Martin Ellingham fordi hun betviler motivene hans. Men han er likevel en interessant person, og hun begynner å like ham meget godt nærmest mot sin vilje…

Tante Joan
Spilles av Stephanie Cole. Joan er Doc Martins bryske tante. Hun forguder nevøen sin, og han var ofte på besøk hos henne da han var liten. Hun har drevet en liten gård alene siden ektemannen døde og er en skikkelig tøff dame som tåler en støyt. I løpet av serien får vi se at hun møter en flamme fra ungdomstiden, noe som Doc Martin ikke er særlig fornøyd med.

Elaine Denham
Spilles av Lucy Punch. Elaine er Doc Martins oppsetsige sekretær som umiddelbart misliker sin nye sjef. De har temmelig like personligheter, begge er lite hjelpsomme, surmulete og vanskelige å ha med og gjøre.

Bert og Al Large
Spilles av Ian McNeice og Joe Absolom, et far og sønn-team som driver Portwenns eneste rørleggerfirma. Sønnen Al har større ambisjoner enn å være rørlegger hele livet, og dette er en torn i siden på far. Al ønsker å utdanne seg innen data, og Doc Martin hjelper Al et stykke på vei ved å tilby ham å løse dataproblemene på legekontoret. Far Bert kjenner nok mange igjen fra Harry Potter-filmene.

Mark Mylow
Politimannen spilles av Stewart Wright, som forelsket seg slik i landskapet i Cornwall under innspillingen at han bestemte seg for å flytte dit. Politikonstabel Mark Mylow lider av depresjon. Han er veldig usikker på seg selv, spesielt i forhold til kvinner. Han er spesielt bekymret over størrelsen på en viss kroppsdel… og søker råd hos legen.

Ellers møter vi Felicity Montagu som Caroline, en lokal radioprogramleder, Celia Imrie, Richard Johnson og Ben Miller i diverse gjesteroller.

Første episode
Martin Ellingham setter seg på flyet til Cornwall for å intervjues til legestillingen i søvnige Portwenn. På flyturen fatter han interesse for en vakker dame som sitter i nærheten. Men kvinnen føler seg ille til mote under Ellinghams intense blikk, og finner det nødvendig å flytte seg. Da han kommer frem, finner han ut at kvinnen er lærer og sitter i panelet som skal intervjue ham…

I begynnelsen er han meget optimistisk og tror han skal finne seg godt til rette i landsbyen. Men så innser han at han stikker seg ut i sin skarpe dress og fancy bil, og folk ser ikke ut til å like ham i det hele tatt.

Serien ble første gang sendt på NRK1 fra juli 2005.

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin
Produksjon: Buffalo Pictures for ITV1
Med Martin Clunes, Caroline Catz, Stephanie Cole, Ian Neice, Lucy Punch, Joe Absolom.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364