Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. august 2010 kl 21.30 Detektiv Jack Frost

Frost og den leende klovn


Vi skal igjen til Denton som ligger like ved storbyen Manchester, der detektiv Jack Frost blir involvert i en kidnappingssak.

Da Frost ankommer stedet der kidnappingen har funnet sted, viser det seg at det er sjåføren og billettkonduktøren på lokalbussen som er tatt til fange og ført til ukjent sted.

Hevnmotiv
Nærmere etterforskning peker i retning av et hevnmotiv: For noen år siden ble to mennesker drept da en lastebil kjørte inn i en busskø i Denton. Nå later det til at slektninger av de to på en eller annen merkelig måte ønsker å gjøre opp med buss-selskapet.

Charlie klovn
For Frost går veien fram mot en løsning av saken via "Charlie den leende klovn" og hans mystiske død i en av Dentons bakgater.

Om serien
"Detektiv Jack Frost" med David Jason i hovedrollen som den egenrådige og uortodokse førstebetjenten, er en av de mest populære detektivseriene i Storbritannia. For sin innsats i rollen har Jason vunnet prisen som den mest populære skuespiller i England, National Television Award, to ganger.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet har serien en realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet for sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Sendt tidligere.

Britisk kriminalserie (2008)
Produsent: Granada
Originaltittel: A Touch of Frost, series 14: Dead End
I rollene bl.a.: David Jason, Bruce Alexander, Jonathan Slinger, Julia Watson
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900