Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. november 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Manchester United- fan

Herman Schüller er Manchester United fan (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Herman Schüller er Manchester United fan (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kveldens nye kandidat i Kvitt eller dobbelt er 12 år gamle Herman Schüller. Han skal opp i yndlingslaget sitt Manchester United. Med som fagdommer er fotballkommentator og ekspert Arne Scheie.

Herman er en stor Manchester United-fan og formelig elsker klubben. Han kan en hel masse og bruker mye av fritida si på fotballklubben. Det var David Beckham som vekte interessen, han var den store helten.

Herman har bodd i Praha fra han var 0 til 10 år. I begynnelsen var det få han kjente i byen som var interessert i favorittlaget, men etter hvert økte populariteten også her. Det var også i Praha han så United første gang live, i Champions League-kampen mot Sparta Praha i 2004. Herman er selvfølgelig medlem av den norske supporterklubben.

Om "Kvitt eller dobbelt"
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programserien har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tutankhamon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt:Karoline Berg, 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservicetlf. 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Les mer