Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. mai 2012 kl 21.45 Film: Styrke 10 fra Navarone

Et nesten umulig oppdrag


"Styrke 10 fra Navarone" er en oppfølger til krigsklassikeren "Kanonene på Navarone". Filmen forteller historien om ti problemløsere fra 2. verdenskrig som skal sprenge en viktig bro i Jugoslavia i lufta.

Da de kommer tilbake fra sin vellykkede operasjon der de ødela kanonene på Navarone, blir Mallory og Miller sendt til Jugoslavia på et annet nesten umulig oppdrag. De skal finne en tysk agent og tilintetgjøre ham. For å gjøre det må de sprenge en bro med dynamitt.

Tatt til fange
I løpet av reisen slår de seg sammen med Styrke 10, en gruppe tøffe, amerikanske elitesoldater anført av den dristige oberstløytnanten Barnsby. Men da de kommer til Jugoslavia, blir de tatt til fange av tyskerne, og det ser ut til at operasjonen vil mislykkes.

Som i den første Navarone-filmen, er en av de militære en forræder. Gruppeleder Mallory kjenner identiteten til overløperen, men han kan ikke bevise det før det nesten er for sent.

Populære krigsfilmer
Både "Kanonene på Navarone" og "Styrke 10 fra Navarone" er basert på suksessforfatteren Alistair MacLeans bøker. Den første filmen kom i 1961, og denne oppfølgeren er fra 1978.

Filmen er sendt tidligere

Britisk action (1978)
Originaltittel: Force 10 from Navarone
I rollene: Robert Shaw, Harrison Ford, Barbara Bach, Edward Fox, Franco Nero, Carl Weathers, Richard Kiel, Alan Badel, Michael Byrne og Philip Latham
Regi: Guy Hamilton
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no