Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. desember 2006 kl 20.45 Juleshow fra København

Julestemning i København


Vår egen Herborg Kråkevik er blant artistene som sørger for varm og god julestemning i Operahuset på Holmen i København. Dansk Radios store juleshow er blant de største konsertene i byen, og arrangementet blir sendt både i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Blant artistene som kaster glans over arrangementet, er norske Herborg Kråkevik og Rebekka Bakken. Kråkeviks forunderlige blanding av skarp satire og sødmefylt sang er blitt hennes varemerke, og hun gjør også stor suksess i disse dager på Latter i Oslo med forestillingen "Herborg og Hope".

Med seg til København har Kråkevik kollega Rebekka Bakken som imponerer med en stemmeprakt som spenner over tre oktaver. Sammen synger de to flotte damene "Jeg synger julekvad" og setter virkelig julestemningen i Operahuset.

Det samme gjør musikalstjernen Peter Jöback, som i duett med Maria C. Koppel gjør sin versjon av "Silent Night". I tillegg møter vi de danske artistene Outlandish, Erann, Thomas Helmig samt Nik & Jay. Dette er vidt forskjellige kunstnere, med skiftevis rock, funk, soul og rap på repertoiret.

Sist, men ikke minst, blir det et møte med Kim Wilde, Englands popdronning gjennom mer enn 25 år. Kim Wilde har nylig gjort comeback etter flere års pause, og det er ikke usannsynlig at hun vil fremføre en av verdens store julehiter: Rocking Around the Christmas Tree.

Programleder for juleshowet er Morten Resen, en kjent radiprofil i Danmark, mens svenske Mats Rondin dirigerer DRs RadioUnderholdningsOrkester, for anledningen badet i et gigantisk lysshow.

Innkjøpt musikkprogram (2006)
Produsert av: DR
Prosjektleder i NRK: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18, 98 85 88 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no