Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. april 2006 kl 19.55 Faktor: Tom Nordlie - tro så det holder

Tett på Tom Nordlie

Tom Nordlie – tro så det holder: Tom Nordlie har vært fotballtrener i 18 år. Med kun en aktiv fotballkarriere opp til juniornivå bak seg, har han vist at det går an å gjøre det bra som trener. (Foto: Kristin Søvik)
Tom Nordlie – tro så det holder: Tom Nordlie har vært fotballtrener i 18 år. Med kun en aktiv fotballkarriere opp til juniornivå bak seg, har han vist at det går an å gjøre det bra som trener. (Foto: Kristin Søvik)
Starts suksesstrener Tom Nordlie (44) ble tidlig voksen, noe som har satt sitt preg på hvem han er i dag. I kveld blir vi kjent med en mann som spiller på hele sitt følelsesregister. Vi blir med på spillermøter, i garderobesituasjoner og langs sidelinjen. Vi får også møte ham på andre arenaer enn fotballbanen.

17 år gammel fikk Tom Nordlie livet snudd på hodet da faren døde av hjerteinfarkt. På det tidspunktet var Tom en stille og beskjeden mann, men farens død tvang ham til å tro på egne ferdigheter. Over natten tok den unge gutten ansvar for familien og satte seg tidlig et mål om å komme opp, ut og frem i livet.

I dag er Tom Nordlie en av Norges mest profilerte idrettsledere. Han blir ofte fremstilt som en krevende fotballtrener med et voldsomt temperament. En lunefull, uforutsigbar, men svært følsom mann som byr på seg selv, og som ved flere anledninger har kommet på kant med sine omgivelser.

Suksessen Start
Via Odd, Vålerenga og Sandefjord kom Tom Nordlie til Start i 2004. Da var klubben blitt nr. 9 i 1. divisjon i 2003-sesongen. Ved hjelp av sine fotballkunnskaper, pedagogiske evner og sitt enorme engasjement klarte Tom Nordlie å snu trenden. To år senere kjempet klubben om å vinne seriegull i Tippeligaen.

I programmet følger vi Tom Nordlie og Start gjennom siste halvdel av sesongen 2005. Hva er det egentlig med denne mannen? Er det slik at ved å tro og våge nok, kan selv det umulige bli mulig?

Innkjøpt dokumentar (2006)
Produsert av: Sanden Media, Kristiansand
Programansvarlig: Lars Ivar Fjose
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,