Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. september 2005 kl 22.35 Politiagentene

Skittent spill

Politiagent Church (Peter Phelps) får en vanskelig sak når en uskyldig guttunge blir involvert (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Church (Peter Phelps) får en vanskelig sak når en uskyldig guttunge blir involvert (Foto: Beyond Distr.)
Etter å ha fanget narkodealeren Ronnie Burgess, tilbyr politiagentene ham vitnebeskyttelse. Til gjengjeld vil de ha navnet på leverandøren hans. Burgess går med på dette, men rett før avtalen er i havn trekker han seg.

Politiagentene mistenker at noen truer Burgess, og Church må spane for å få svar. Han finner ut at narkotikaleverandøren har kidnappet Burgess’sønn Max og truer med å drepe ham dersom han avslører noe for politiet.

Venner
Burgess blir etter hvert så presset av politiagentene at han røper navnet på leverandøren – "Big Tony" Rawlinson. Men når Church og Danni overvåker huset til Rawlinson, ser det ut som om lille Max slett ikke blir holdt igjen mot sin vilje.

Etter å ha snakket med Rawlinsons kone finner Church ut at Max er venn med sønnen i huset. Likevel vil Rawlinson nekte Max å dra før han er trygg på at hans far ikke sladrer.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen helt til hun selv valgte å gå av for å begynne et nytt liv. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til en ny sjef og nye samarbeidspartnere.

Programmet ser sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57