Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. august 2000 kl 21.00 Angel Baby

Angel Baby (t)


NRK2 fredag 25. august kl 21.00
Angel Baby

Kjærlighet mot alle odds

Hovedpersonene i denne prisbelønte australske filmen er Harry (John Lynch) og Kate (Jaqueline McKenzie). De møtes på et psykiatrisk dagsenter hvor de får behandling for schizofreni - og blir dypt forelsket. Gjennom den styrken kjærligheten gir dem føler de
seg rede til å skape seg et nytt liv.

Harry er en spesiell ung mann - morsom, omtenksom, en god venn og en naturlig leder. Psykiske problemer har imidlertid snudd opp ned på livet hans. På dagsenteret der han får medisiner og behandling, møter han Kate, en nervøs og impulsiv ung skjønnhet som innvier ham i sin private magiske verden. De blir hodestups forelsket. Harry er gift, men hans hardt prøvede kone Louise og broren Morris gir sin velsignelse slik at Harry likevel kan gifte seg med Kate.

Kortvarig lykke
Men det viser seg snart at kjærligheten ikke overvinner alt. Når Kate blir gravid, prøver legene først å overtale henne til å ta abort. De frykter at hennes schizofreni skal gå i arv til det ufødte barnet. Legene er også redde for at den medisinen Kate går på skal ha skadet fosteret. Dessuten tviler de på at hun kan mestre morsrollen.

Kate er imidlertid overbevist om at engelen Astral snakker til henne, og at det barnet hun bærer er den himmelske skapningens jordiske inkarnasjon. Kate nekter derfor å ta abort. Hun bestemmer seg også for å slutte og ta de foreskrevne medisinene mens hun er gravid. Også Harry bestemmer seg for å kutte ut medisinene. Nå må de kjempe både mot indre demoner og ytre krefter for å holde seg på den veien de har valgt.

Debutfilm
\"Angel Baby\" var australske Michael Rymers debutfilm. Historien fortelles på Harry og Kates premisser, med all angst, humor og håp det innebærer. Her er det ikke snakk om å romantisere sinnslidelsen. Rymer har laget en sterk og sørgelig film om tro, håp og kjærlighet, om mental sykdom og fortvilelse, om menneskeverd og umyndiggjøring.

NRK2 fredag kl 21.00

Australsk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Angel Baby
Manus og regi: Michael Rymer
I rollene: John Lynch, Jaqueline McKenzie, Colin Friels
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)