Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. mars 2006 kl 21.00 Larry Sanders-show

Svikefull gjest

Talkshow-verten Larry Sanders (Garry Shandling) har det ikke alltid like enkelt. Her med en av tv-selskapets sjefer Melanie (Deborah May) (Foto: HBO)
Talkshow-verten Larry Sanders (Garry Shandling) har det ikke alltid like enkelt. Her med en av tv-selskapets sjefer Melanie (Deborah May) (Foto: HBO)
Komikeren David Spade skal være gjest i Larry Sanders-show for femte gang. Samtidig har han takket ja til å delta i et konkurrerende tv-program, og bryter dermed en uskreven lov i bransjen. Man skal ikke medvirke i to programmer så tett på hverandre. Larry er ikke blid.

Larry er først ikke klar over at David har lovet seg vekk også til det andre showet. Det oppdager han ikke før han kommer hjem og slår på tv’en. Larry er ikke blid når han hører David Spade fortelle de samme vitsene i konkurrentens show som han har sagt han skal bruke i Larrys program.

På redaksjonsmøtet neste morgen er alle ganske forbannet, og produsenten Arthur får dem med på å droppe David i programmet.

Men så minner Hank Larry på den første tiden hvor han måtte si ja til mange jobber, og dukket opp i flere show på samme tid. Larry bestemmer seg deretter for å tilgi David, men ikke uten å gi ham en lærepenge.

Om serien
Hver onsdag utover våren skal vi følge den amerikanske talkshow-verten Larry Sanders både foran og bak kamera. Han er skapt av komikeren, tekstforfatteren og skuespilleren Garry Shandling, som her har blandet fakta og fiksjon på en helt spesiell måte. Shandling spiller selv rollen som Larry Sanders.

Sanders fremstår som en vellykket talkshow-vert, men i virkeligheten er han en svært sammensatt karakter. Han er egosentrisk, men har likevel dårlig selvtillit. Han er sta, men blir ofte vinglete når han får råd fra de underligste kanter. Han er redd for å få sparken av tv-selskapet, men klager stadig over dårlig behandling. Likevel er Larry eneste kaptein på skuta. Med seg har han produsenten Artie, en tøff tv-proff som er både mor, far, venn og manager for Larry, og assistenten Hank, en forfengelig og ikke altfor intelligent person hvis oppførsel medfører mange pinlige situasjoner.

Blant gjestene som dukker opp fremover i showet finner vi William Shatner, Sting, Carol Burnett, Sally Field, Billy Crystal, Jim Carrey og Elvis Costello – og selvsagt David Letterman og Jay Leno.

Amerikansk komiserie (1992)
Produsert av HBO
Originaltittel: "The Larry Sanders Show"
Episodetittel: "Promise"
Med Garry Shandling (Larry Sanders), Rip Torn (Artie), Jeffery Tambor (Hank), Deborah May (Melanie), Megan Gallagher (Jeannie), Jeremy Piven (Jerry) og Wallace Langham (Phil)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78