Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. mai 2013 kl 21.30 Nordisk design

Alt om Nordisk design


Hva kjennetegner vår nordiske måte å formgi på? Hvorfor har noen nordiske designobjekter fått ikonstatus ikke bare i Norden, men også internasjonalt?

PH-lampa, Tripp Trapp-stolen, Stelton-kanna og Margrethe-bollen: Dette er kjente og kjære objekter som alle har et forhold til, og samtidig eksempler på klassisk nordisk design på sitt beste!


Redaksjonen bak Nasjonalgalleriet har sammen med kolleger fra svensk og dansk fjernsyn laget denne serien på åtte episoder hvor vi går gjennom det nordiske hjemmet rom for rom. Hvorfor ser våre hjem ut som de gjør, og hvem er designerne som har skapt det typisk nordiske?

Vi får historien bak våre mest kjente designobjekter, og vi får se hva unge nordiske designere jobber med for å føre nordisk design videre.

Seriens ekspertpanel består av f.v. Li Pamp (Sverige), Benedicte Sunde(Norge)og Mads Arlien-Søborg(Danmark).

Spisestuen vår
I første program handler det om spisestuen og de som har formet de mest klassiske objekter vi omgir oss med når vi spiser.

Vi får vite mer om klassikere som Y-stolen til Hans J. Wegner og emaljearbeidene til Grete Prytz Kittelsen samt møte nye designere som utfordrer det tradisjonelle.

Sendt tidligere.

Samproduksjon mellom NRK, DR og SVT
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Presseanvsvarlig : Sarah Jordanson Fauske, tlf : 41506747
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900