Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 14. februar kl 21.25 Film: Match Point

Toppfilm fra Woody Allen


Woody Allen har signert filmen "Match Point" med Jonathan Rhys-Meyers og Scarlett Johansson i hovedrollene. Denne psykologiske thrilleren er en av mesterregissørens største suksesser noensinne.

En klassereise er utgangspunktet for Woody Allens drama "Match Point", der en ung, pengelens ire blir tatt opp i Londons overklassemiljø. Filmen var den første av flere britiske produksjoner fra den amerikanske veteranens hånd, og ble mottatt med jubel av både anmeldere og publikum i 2005.

Skyter gullfuglen
Chris (Jonathan Rhys-Meyers) er en tidligere profesjonell tennisspiller som forsøker å tjene til livets opphold som trener ved en av Londons fasjonable tennisklubber. Her møter han rikmannssønnen Tom (Matthew Goode) og hans søster Chloe (Emily Mortimer), som faller pladask for ham.

Dermed er Chris uten større anstrengelser trukket inn i varmen i Londons overklasse. Snart har han en skjønn kone, et lekkert hjem og en steinrik svigerfar som skaffer ham en godt betalt lederjobb.

Problemene oppstår når Chris møter amerikanske Nola (Scarlett Johansson), svogeren Toms forlovede. Gnister oppstår mellom de to, og snart er Chris fanget i en skruestikke av løgner - med fatale konsekvenser.

Filmen er sendt tidligere

Britisk spillefilm fra 2005
Originaltittel: Match Point
Manus og regi: Woody Allen
Produksjon: Jada Productions Ltd for BBC Films/Thema Production
I rollene bl.a. Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson, Emily Mortimer, Matthew Goode, Brian Cox, Penelope Wilton
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900
LENKER
  • Les mer