Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. mai 2009 kl 21.30 Om et hjerte

Gjennombruddet

Marianne (Solveig Ternström, t.v.) vil gjerne ha sin mor boende hjemme hos seg, men innser at det blir for vanskelig. (Foto: Johan Paulin, SVT)
Marianne (Solveig Ternström, t.v.) vil gjerne ha sin mor boende hjemme hos seg, men innser at det blir for vanskelig. (Foto: Johan Paulin, SVT)
Bjørn har flyttet fra Marianne og selv vurderer hun å gi opp forskningen sin i alt slitet med å rekke over alt i hverdagen. Men så løsner ting.

Mariannes mann Bjørn pakket og dro i forrige episode. Nå er han sykemeldt og bor hos datteren. Livet synes helt svart og meningsløst, til han plutselig blir satt til å passe barnebarnet Saga.

Marianne sjonglerer jobben som hjertespesialist, forsker og pleier for sin aldersdemente mor. Hun merker stadig motstand fra kollegaer og til slutt bestemmer hun seg for å skrinlegge hele forskningen sin. Men så kommer Bjørn henne til unnsetning og gir henne det puffet hun trenger for å stå løpet ut.

Stor sorg
Elisabeth visste at hun løp en stor risiko ved å la seg involvere med Henrik. Nå får hun kjenne det i kropp og sjel hva det vil si å forelske seg i en dødsdømt pasient.

Om serien
"Om et hjerte" er en dramaserie i tre deler som er co-produsert av SVT, NRK og DR. I hovedrollene finner vi den kjente, danske skuespilleren Paprika Steen som spiller Elisabeth, og Solveig Ternström i rollen som Marianne.

På begynnelsen av 90-tallet ble det oppdaget at kvinners og menns symptomer ved hjerteinfarkt er høyst ulike. I denne dramatiseringen får vi høre historien om hvordan forskjellen ble oppdaget. Vi blir kjent med to sterke kvinner som jobber ved samme hjerteklinikk, hvordan de tilnærmer seg sitt arbeide, og hvordan deres liv preger måten de utfører jobben sin på.

Marianne og Elisabeth er rake motsetninger. Mens Marianne er godt voksen, har en ektemann, datter, barnebarn og en pleietrengende mor, er Elisabeth en god del yngre og en mer karrierebevisst kvinnne som har valgt å gi avkall på familieliv til fordel for å stige i gradene. De støter ofte sammen i heftig uenighet på jobben. Men etterhvert finner de ut at de har samme mål – nemlig å oppnå best mulig behandling for sine pasienter.

Svensk dramaserie (2008)
Produsert av SVT, i samarbeid med NRK og DR
Regi: Erik Lejonberg
Manus: Anders Weideman
I rollene: Solveig Ternström (Marianne), Paprika Steen (Elisabeth), Loa Falkman (Björn), Johan H:son Kjellgren (Jan Hammar), Jakob Eklund (Henrik), Ellen Nyman (Sanna), Christian Wennberg (Micke), m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 909 55 364/23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900