Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. september 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Over loven?

EU-politikeren Christina Chance (Celia Imrie) i
EU-politikeren Christina Chance (Celia Imrie) i "Dalziel og Pascoe". (Foto: Stuart Wood, BBC)
En kvinnelig EU-politiker, hennes mann som er en høyt profilert dommer og en mistenkt narkotikabaron utgjør hovedpersonene i en Dalziel og Pascoe-episode med høy temperatur.

Noen tror visst at de kan oppføre seg som om de sto over loven – og slippe unna med det. Denne oppdagelsen fyller sjefsetterforsker Dalziels hode der han sitter på sitt kontor og overveier å si opp jobben.

Hysj-hysj
Etter at en større narkotikasak har gått i lås og en dommer er blitt henrettet nær sitt eget hjem, spør Dalziel seg hva vitsen er med å fortsette når det hemmelige politi bare tar saken fra ham? Er styresmaktene kun til for å beskytte folk høyt oppe?

Så langt har etterforskningen vist at den kvinnelige EU-politikeren har en hemmelig elsker, og at hennes mann hadde homoseksuelle forbindelser.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Preogrammet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 5
Kveldens episoder: Dalziel & Pascoe, Series 5: Above the law, part 1
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no