Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 14. juni 2002 kl 21.00 Niern: Happy together

Filmatisk lykketreff

De elskende i
De elskende i "Happy Together", Ho (Leslie Cheung Kwok-Wing) og Lai (Tony Leung Chiu-Wai). (Foto: Jet Tone Productions)
Sammen har regissøren Wong Kar-Wai, fotografen Christopher Doyle og scenografen William Chang gjort seg bemerket i internasjonal filmkunst de siste årene. Sjelden har de utforsket og lekt seg med filmmediet slik de gjorde i ”Happy together”. Med denne filmen fikk Wong Kar-Wai prisen for beste regi på festivalen i Cannes i 1997.

Wong Kar-Wai holdt på med planleggingen av ”Happy together” i tiden like før Hong Kong skulle gjenforenes med Kina. Men han ble så lei alt maset om gjenforeningen at han dro til Argentina og laget filmen der.

Ho og Lai
Historien er om Ho (Leslie Cheung Kwok-Wing) og Lai (Tony Leung Chiu-Wai), to stillferdige homser som råker ille ut i Buenos Aires. Dialogen er sparsom, her males med bilde og lyd, av en dypt personlig filmdikter.

Musikken bruker å være noe for seg selv i Kar-Wais filmer, og i ”Happy together” står tango-komposisjonene til Astor Piazzolla i sentrum (filmen foregår jo Argentina), sammen med sprelske fraspark av Frank Zappa.

Spillefilm fra Hongkong/Taiwan 1997 (15 år)
I rollene: Leslie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Chang Chen
Regi: Wong Kar-Wai
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilder
1. De elskende i ”Happy Together”, Ho (Leslie Cheung Kwok-Wing) og Lai (Tony Leung Chiu-Wai). (Foto: Jet Tone Productions)
2. Smektende tristesse i blått – i mesterregissøren Wong Kar-Wais ”Happy together”. (Foto: Jet Tone Productions)