Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 15. februar 2008 kl 20.55 Isprinsessen

TV-krim basert på svenske bestselgere

Elisabet Carlsson og Niklas Hjulström har rollene som Erica Falck og Patrik Hedström i
Elisabet Carlsson og Niklas Hjulström har rollene som Erica Falck og Patrik Hedström i "Isprinsessen" og "Predikanten". (Foto: Ola Kjelbye/SVT)
SVT har laget TV-serie av Camilla Läckbergs suksessbøker, "Isprinsessen" og "Predikanten". Nå har NRK gleden av å vise de to seriene om forfatteren Erica Falck, politimannen Patrik Hedström og den lille byen Fjällbacka. Den svenske skjærgården har mer å tilby enn salt, sjø og sol.

Hver bok har blitt til to timeslange episoder, som skal sendes torsdager kl 21.30 på NRK1 med i kveld. Først vises "Isprinsessen", så "Predikanten".

Serien hadde høye seertall da den gikk på svensk TV i fjor, og arbeidet med å filmatisere ytterligere to bøker er allerede i gang.

Populær forfatter
Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2006 og har toppet den svenske bestselgerlisten ved flere anledninger. Bøkene hennes er solgt i en og en halv million eksemplarer bare i Sverige, og flere har blitt nominert til "Årets bästa svenska deckare".

Handlingene i bøkene hennes er lagt til idylliske Fjällbacka på den svenske vestkysten, og hovedpersonene er forfatteren Erica Falk og politimannen Patrik Hedström.

"Isprinsessen" og "Predikanten" er de to første i serien om Falck og Hedström.

Regissør med base i London
Regissør Jonas Grimås jobber for både svensk og engelsk TV. Han står blant annet bak mange episoder av «Med hjartet på rette staden» og flere av Wallander- filmene.

Om Isprinsessen
Forfatteren Erica Falck er hjemvendt til den lille byen Fjällbacka etter foreldrenes tragiske død.

I Fjällbacka vet alle alt om alle, og fasaden er svært viktig. Oppstandelsen er stor når Erica finner sin barndomsvenninne, Alexandra Wijkner, død i et badekar. Hvem har drept henne og hvorfor? Hva skjedde for 25 år siden som til enhver pris må holdes hemmelig?

Politimannen Patrik Hedström prøver å holde etterforskningen på et seriøst nivå, men blir gang på gang frustrert over kriminalsjef Mellbergs dårlige ledelse.

Samarbeidet med Erica fungerer imidlertid utmerket, og sammen nærmer de seg Alexandra Wijkners mørke hemmelighet.

Sendt tidligere.

Svensk kriminaldrama etter Camilla Läckbergs roman
Produsert av SVT (2007)
Originaltittel: Isprinsessan
Med: Elisabet Carlsson (Erica Falck), Niklas Hjulström (Patrik Hedström), Göran Ragnerstam (Bertil Mellberg), Malin Morgan (Anna Maxwell), Figge Norling (Henrik Wijkner), Magnus Krepper (Anders Nilsson), Stefan Gödicke (Dan Karlsson) m.fl.
Regi: Jonas Grimås
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer