Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. desember 2001 kl 21.00 Niern: Niern: Dagen derpå

Mord med hukommelsestap


Etter en natt med fest og fyll våkner den alkoholiserte og heller mislykkede skuespillerinnen Alex Sternbergen i en ukjent, luksuriøs loftsleilighet. Ved siden av henne i sengen ligger en død mann.

Alex (Jane Fonda) husker ingenting fra kvelden før og blir grepet av panikk. Er det hun som har myrdet mannen i sengen? Hun forsøker å rømme, men det er umulig å få plass på fly fra Los Angeles. Tilbake til sentrum får hun haik med en fremmed mann som holder på å reparere bilen sin på parkeringsplassen på flyplassen. Han heter Turner Kendall (Jeff Bridges) og er en uføretrygdet ekspolitimann.

Alex oppsøker loftsleiligheten igjen og begynner å vaske rundt seg i et forgjeves forsøk på å slette alle fingeravtrykk. Turner på sin side har fattet mer interesse for Alex enn hun setter pris på, og til hennes irritasjon dukker han overraskende opp overalt. Men Alex er ensom, desperat og på flukt, og til slutt lar hun Turner hjelpe seg. Den reddende engel lar seg ikke be to ganger, og snart er det også romantikk i luften...

Karakterskuespiller
Jane Fonda er høydepunktet i kveldens film, og hennes tolkning av rollefiguren Alex Sternbergen gav henne en Oscar-nominasjon. Dersom hun hadde vunnet, ville den dyktige karakterskuespilleren ha hatt tre statuetter på sin merittliste. Fonda mottok Oscar både for sin innsats i "Klute" (1981) og "Hjemkomsten" (1978).

Amerikansk thriller fra 1986
Originaltittel: The Morning after
Regi: Sidney Lumet
I rollene: Jane Fonda, Jeff Bridges, Raul Julia
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde:
Jane Fonda ble nominert til Oscar for sin innsats i filmen "Dagen derpå".