Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. oktober 2001 kl 22.35 Detektimen: Politiagentene

Dekkoperasjon på Melbournes kaier

Politiagent Peter Church (Peter Phelps) involveres i en dekkoperasjon på kaiene i Melbourne. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Peter Church (Peter Phelps) involveres i en dekkoperasjon på kaiene i Melbourne. (Foto: Beyond Distr.)
Peter Church er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Avsløres han, vil alt være over på et øyeblikk. I denne episoden er han agent i en dekkoperasjon på kaiene i Melbourne.

På uforklarlig vis forsvinner store mengder varer fra kaiene i en av Australias største havnebyer, og politiagent Peter Church (Peter Phelps) blir satt inn for å avsløre tyvene. Uheldigvis skadeskyter han en mann, Tony Tennant, som også er en gammel venn. Det fører til suspensjon.

Lediggang for Peter
Peter Church bruker fritiden til å trøste og bakke opp Tonys familie. Saken blir overtatt av politiagentene Angie Piper (Kate Kendall), en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne, og Oscar Stone (Ian Stenlake) som er spaningsgruppens klovn og et geni til å ikle seg nye identiteter. Men det blir en tøff tid for politiagent Church, som for første gang i sitt liv bare må stå og se på.

Forfatter og stjerne
Peter Phelps som spiller politiagent Church, er en av Australias mest kjente skuespillere. Han har skrevet en bestseller om sine år i Hollywood, og han skriver stadig for det amerikanske magasinet Harper´s Bazaar. Han er også klar med en roman om sine oppvekstår nord for Sydney.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagent Peter Church (Peter Phelps) involveres i en dekkoperasjon på kaiene i Melbourne. (Foto: Beyond Distr.)