Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. mai 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 29. mai kl 19.30
Puls

Trener mennesker i å leve

Er du fornøyd med livet ditt? I måten å bruke tiden din på? Hvis ikke er siste nytt at du kan få din egen personlige trener som rett og slett trener deg i å leve. Kveldens Puls byr på et møte med en slik livstrener, som de kalles. Vi får også treffe en MS-pasient som fikk nytt liv med en ståseng.

Livstreneren vi møter i kveldens Puls, er utdannet i USA og tilbyr nå sine tjenester her hjemme. I alt finnes det ca. 10 000 livstrenere i verden. 20 av dem jobber i Norge.

Flere tusen kroner på livstrener
En av dem som benytter seg av livstrener, er karrierekvinnen Brit Lossius som gjerne betaler flere tusen kroner i måneden for å ha sin personlige trener. Med arbeidsdager på 18 timer følte Lossius at hun trengte hjelp til å finne ut hvordan hun skulle bruke tiden sin bedre.

Ståseng ga MS-pasient nytt liv
Fra å være sengeliggende, neddopet av smertestillende og ute av stand til å kommunisere med familien sin, har multippel sklerosesyke (MS) Arman Willy Øyen nå tatt opp igjen sin største lidenskap, kunstmaling.

Det kan Trondheims-mannen takke en sta fysioterapeut og en ståseng for. Ståsengen skulle kastes og ble funnet i kjelleren på et sykehus. Etter at Øyen begynte å trene i ståsengen for tre år siden, er medisininntaket mer enn halvert, han har ikke lenger kramper om natten og han er i stand til å føre en samtale med familien. MS-syke Øyen har med andre ord fått et mye bedre liv takket være en ståseng til rundt 40 000 kroner.

NRK1 mandag kl 19.30

Bilde
Helene Sandvig leder Puls på NRK1. (Foto: Heiko Junge)

Egenprodusert faktaprogram
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956