Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. februar 2003 kl 21.00 Niern: Judge Dredd

I fremtiden er én mann loven

Balthazar Getty og Diane Lane bekjemper korrupsjon i
Balthazar Getty og Diane Lane bekjemper korrupsjon i "Judge Dredd"
I år 2139 er det kun én regel som gjelder: Én mann og én lov. Sylvester Stallone er Judge Dredd i filmen som er basert på kult-tegneserien ”Dommeren”.

Atomkrigen har redusert jorden til et kaldt, øde og lovløst sted. De kun 200 millioner menneskene som er igjen på kloden, er samlet som sild i tønne i enorme byer. Alt er korrupt, selv de engang så rettskafne dommerne. Judge Dredd er den eneste som på alvor tar opp kampen mot det onde.

Judge Dredd er ikke født på normalt vis, men klonet gjennom et prosjekt som skulle skape den perfekte genmanipulasjon av den høyt ansette dommeren Fargo (Max von Sydow). En annen kloning i prosjektet er Dredds ”bror” Rico (Armand Assante). Han er imidlertid en total fiasko og er blitt en av de mest beryktede kriminelle i byen Mega-City One.

Rico bestemmer seg for å utrydde alle dommere, en etter en. Mest av alt hater han Judge Dredd. Det går mot et dramatisk oppgjør når kloningene er i ferd med å ta over makten og vil gjøre byen om til ondskapens imperium.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Judge Dredd
I rollene: Sylvester Stallone, Diane Lane, Max von Sydow, Armand Assante, Rob Schneider, Joan Chen, Balthazar Getty og Jürgen Prochnow
Regi: Danny Cannon
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23047853