Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. februar 2012 kl 21.30 Filmbonanza

Det beste på skjermen i 2012


I årets første utgave av Filmbonanza treffer vi Kåre Willoch, teamet bak den norske storsatsningen Kon-Tiki og svensken som gjenoppfant vampyrfilmsjangeren.
Steven Spielbergs siste krigsepos blir anmeldt, og hva er våre største forventninger i året 2012?


Filmen om Margaret Thatcher har skapt en voldsom debatt i Storbritannia. Vår tidligere statsminister Kåre Willoch har møtt Thatcher en rekke ganger, han kommer på besøk til Filmbonanza for å fortelle om hvorfor Thatcher er så omstridt. Kåre Willoch skal også vurdere om Meryl Streep fortjener en Oscar for rollen.

Den norske filmen "alle" venter på i vår er uten tvil "Kon – Tiki". Vi har møtt regissørteamet bak filmen, bestekompisene Joachim Rønning og Espen Sandberg, og vi fikk lov til å følge dem tett under innspillingen. De forteller åpent og ærlig om sine karrieremessige opp – og nedturer, fra den gang da de var ganske unge og tyvlånte et kamera i Sandefjord, til en gigantisk nedtur i Hollywood og med braksuksess i Norge med "Max Manus"

Thomas Alfredsson er en som gjør det bra i Hollywood om dagen. Etter at han gjenoppfant vampyrfilmsjangeren med "La den rette komme inn", har det ikke manglet på tilbud. Nå er han i gang med sin regi- debut i filmen "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", en film som spås å bli den beste spionthrilleren på mange år. Til Filmbonanzas seere avslører han sitt hemmelige triks for å lage en god film.


Egenproduksjon 2012
Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder Vegard Larsen
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47
23044064
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900