Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. oktober 1999 kl 19.35 Puls

Puls


NRK1 mandag 11. oktober kl 19.35
Puls

Slagrammede Asgeir ble atlet

Asgeir Storvand (57) er blitt rammet av tre hjerneslag. Han la om livsstilen, og deltok i Grand Prix i bodybuilding lørdag som var. Møt ham i kveld i \"Puls\".
Tre hjerneslag tvang Asgeir Storvand til å legge om livsstilen. Han stumpet røyken, la om kostholdet sitt og begynte å trene. I dag, vel fire år etter at sykdommen rammet ham, er Asgeir i bedre form enn noen gang. Forrige lørdag stilte 57-åringen opp i Grand Prix i bodybuilding. Der tok han opp konkurransen med glinsende kropper som var halvparten så gamle som ham selv.

Etisk dilemma
Bør gravide undersøke om fosteret har misdannelser etter få ukers svangerskap? I forrige \"Puls\" ba vi seerne komme med sine meninger om dette. For nå er teknologien kommet så langt at man kan finne ut svært mye etter bare noen ukers svangerskap. Vi fikk respons fra mange. En av dem møter du i studio. Vera Johansen (32) har opplevd dilemmaet flere ganger. Hun har født to barn som hadde to forskjellige misdannelser. Det ene barnet døde, det andre ble operert og er i dag en frisk tre-åring. Hun mener det er mange som har sterke synspunkter på det å lete etter misdannelser på fosteret tidlig i svangerskapet, men som egentlig ikke vet hva de snakker om.
\"Puls\" har også besøkt Nasjonalt Senter for fostermedisin i Trondheim. Der viser ekspertene hva vi kan finne ut om et ti uker gammelt foster i dag.
Spørsmålet i studio er hvem som skal få tilbud om denne typen undersøkelser. I dag kan alle få det hvis de går til dyre, private klinikker. Det offentlige tilbyr ikke denne typen undersøkelser til den gravide hvis hun ikke tilhører en risikogruppe. Bør det være slik, eller bør det offentlige tilby undersøkelsen til de som vi ha den?

NRK1 mandag kl. 19.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Asgeir Storvand (57) ble slagrammet tre ganger. Nå stiller han i bodybuildernes Grand Prix. (Foto: NRK)

2. Trening må til for å vinne en konkurranse. Slagrammede Asgeir Storvand er i storform. (Foto: NRK)

Egenproduksjon fra NRK Faktaavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Elisabeth Grøndahl
Programleder: Helene Sandvig

\0\0\0