Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. oktober 2003 kl 20.30 LørDan

Rocka dame

Ingrid Bjørnov spiller og synger i
Ingrid Bjørnov spiller og synger i "LørDan". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ingrid Bjørnov gjør for tiden stor suksess på scenen i Oslo med showet "Klassisk herverk". I kveld "herper" hun Studio 1 på Marienlyst hos Dan Børge Akerø.

Kveldens musikalske gjest i LørDan beskriver forestillingen sin som en litt forvirret reise i sin egen musikkhistorie. Som ung og lovende pianist så Bjørnov for seg en karriere som klassisk pianist – helt til ABBA og Benny Andersson kom på banen. Da var hun for evig fortapt i popmusikken.

Ali Reza gjør også i kveld sitt beste for å holde (u)orden på artistene, mens Rune Gokstad presenterer ukens kjendistopp.

Her er kveldens deltakere i Kjempesjansen:

Apes&Babes
Acapella gruppe – sang fra Trondheim

Tor Martin Antonsen (29), opprinnelig fra Bodø
Bodil Lunde Rørtveit (27), opprinnelig fra Austevoll
Øyvind Dalen Sørbøl (22), opprinnelig fra Brummunddal
Vidar Johansen (25), opprinnelig fra Molde
Sigrun Enger Hassel (28), opprinnelig fra Trondheim
Ingunn Sollie (29), opprinnelig fra Oppdal
Jørgen Hals (28), opprinnelig fra Surnadal
Elin Valvatn (27), opprinnelig fra Hovin i Gauldal

De åtte medlemmene av Apes&Babes har forskjellig musikalsk bakgrunn. Gruppen ble startet i mai 1999 som et sommerprosjekt, og har siden den gang hatt flere opptredener, konserter og gitt ut egen CD. En stor del av repertoaret er hentet fra hitlistene, med en god blanding fra de siste 20 årene. Apes&Babes har i løpet av vinteren 2003 utviklet et pedagogisk opplegg for ungdom med rytme, improvisasjon og musikalsk lekenhet i fokus.

For mer info: www. Apesbabes.com (Her ligger også bilder)

Helene Bøksle
Folkemusikksanger fra Kristiansand

Helene Bøksle (22) har tross sin unge alder fått bred erfaring innen folkemusikk og teater i Kristiansand. Hun har vokst opp i en familie som er glad i visesang og folkemusikk (far er Ivar Bøksle/onkel: Eivind Bøksle). Hun har hatt flere roller på Agder teater bl.a som Hedvig i "Vildanden" og Sunniva i "Kaptein Sabeltann" i Dyreparken i Kristiansand. Bøksle har hatt flere opptredener og holdt flere konserter. I kveld har hun med seg Hannah Wilder på hardingfele.

Christian Ihle Hadland
Pianist fra Stavanger

Christian Ihle Hadland (20) er født i Stavanger og begynte å spille piano 8 år gammel. Han studerer nå på tredje året på Barrat-Dues Musikkinstitutt i Oslo. Han har deltatt i flere konkurranser og har bl.a. spilt med Kringkastingsorkestret og Oslo Filharmoniske Orkester. Neste år er han invitert av den tsjekkiske radios symfoniorkester til å gjøre konsert og spille inn CD.

William Bakke
Sanger fra Oslo

William Bakke (38) skriver og synger sine egne låter i sjangeren pop-rock. Han beskriver musikken sin som rocka pop, ispedd litt country, samt en del alternative vendinger, pluss en god porsjon humor og galskap. Tidligere var han vokalist i bandet "Fancy Feet" som kom på 3. plass i NM i Rock i 1993.

For mer informasjon: www.williambakke.no

Om "Kjempesjansen"
Unge, uetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket. De konkurrerer i flere kategorier, både sang, dans, musikk og komikk.

Seerne får selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og pengene går direkte til utøverne. I hvert program konkurrerer fire utøvere.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • www. Apesbabes.com  
  • www.williambakke.no