Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. desember 2002 kl 19.55 "Katta" vår - Chat Noir i nitti år

Fra Juster til Stælken Gundersen

Hege Schøyen som
Hege Schøyen som "Stælken Gundersen" (NRK-foto: Barbara Halden)
Leif Juster og Jens Book-Jenssen tilhørte begge en generasjon revykunstnere som debuterte før andre verdenskrig. I kveldens program om Chat Noir trekker Andreas Diesen linjene fram til den nye generasjon revyartister som dukket opp på 80- og 90-tallet.

Men først får vi se Leif Juster og Jens Book-Jenssen sammen i et nummer fra 1971, ”To kanoner” av Bias Bernhoft. Leif Juster og Jens Book-Jenssen var høyt elsket som revyartister hele livet – og begge var født i 1910. Juster døde i 1995, 85 år gammel, og Book-Jenssen gikk bort på vårparten i 1999.

Arve Opsahl er nestoren blant dagens revyartister, og var en markant figur på Chat Noirs scene, enten han sang sjømannsvalser, var sint – alternativt full – mann eller gast i marinen. I programmet får vi se ham i nummeret ”Jubeljubilaren” av Alfred Næss og Dag Frøland.

Dizzie Tunes
I 1980-årene ble dag Frølands og Dizzie Tunes’ revyer spilt på Chat Noir. Dizzie Tunes og Grethe Kausland kombinerte høy musikalitet med humor og glitrende parodikunst. Yngvar Numme og Tor Erik Gunstrøm utviklet sin egen form for humor i denne perioden. Stikkord er nummeret ”New Yokke” og Gunstrøms alter ego, figuren Frederico del Fiasco.

Hege Schøyen kom som en frisk vind inn på revyscenen på 80-tallet. Nummeret der hun fremstår som proffbokseren ”Stælken Gundersen” er nærmest en klassiker, riktignok av nyere dato.

I tillegg til artistene som allerede er nevnt, vil følgende dukke opp i programmet: Brede Bø, Brit Elisabeth Haagensli, Harald Heide Steen, Rolv Wesenlund, Guri Schanke, Ulla Skoog, Tomas von Brömssen, Vazelina Bilopphøggers og Ylvis.

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83