Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. april 2003 kl 19.30 Jobbfeber

En energisk jobb?

Thomas Aune og Heidi Lundbakk er programledere for
Thomas Aune og Heidi Lundbakk er programledere for "Jobbfeber". (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld skal det handle om yrker som har med energi å gjøre. Det kan være mye spenning i å jobbe med vindkraft, for eksempel. Programledere Heidi Lundbakk og Thomas Aune presenterer oss for noen av de mange ulike yrkene som faller innunder denne kategorien.

Jakten på alternative energikilder gir også alternative yrker. I kveld skal vi møte folk som jobber med vindkraft, ingeniører som bygger om gamle kraftverk, og kikke på forskning på hvordan hydrogen kan bli en kraftkilde. Eller har du kanskje lyst til å få saltvann til å produsere strøm?

Vi skal også møte en som arbeider med elektrisitet i et mer velkjent yrke – en elektriker.

Om "Jobbfeber"
Tør å tenke utradisjonelt - selv om moren din er lege, må ikke du nødvendigvis bli det samme! Dette er oppfordringen programlederne Thomas Aune og Heidi Lundbakk gir alle ungdommer i "Jobbfeber". Det finnes hundrevis av spennende jobber, og gjennom sju programmer presenteres både velkjente og mer ukjente yrker.

"Jobbfeber" retter seg mot ungdom mellom 13 og 20 år.

Nettsatsing
"Jobbfeber" følges opp på internettsiden www.jobbfeber.no. Her kan du selv finne alle detaljer om yrkene som presenteres i tv-serien, i tillegg til informasjon om over 600 andre yrker.

Dessuten inneholder sidene stoff om arbeidsforhold, inntekt, studiesteder, fremtidsutsikter og tips om hvor du kan hente enda mer informasjon. Du kan også laste ned og se tv-serien om igjen.

Samproduksjon med Laterna Magica
Programledere: Thomas Aune og Heidi Lundbakk
Producer: Henrik Roaldsnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96LENKER
  • www.jobbfeber.no