Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. desember 1998 kl 20.45 Skandinavisk julekonsert 1998

Skandinavisk julekonsert 1998


NRK1 lørdag 19. desember kl 20.45
Skandinavisk julekonsert 1998

Musikk på tvers av landegrensene
Skandinavisk julekonsert med Sissel Kyrkjebø og Oslo Gospel Choir som trekkplastre er blitt en tradisjon som vises på NRK1 i kveld. - Dette er det største skandinaviske showet siden ABBA var på lufta, sier Morten Paus i Stageway som er arrangør av konserten.
Sveriges SVT1 og dansk TV2 skal også vise konserten, henholdsvis julaften og 1. juledag.
Sissel Kyrkjebø har en lang historie med Oslo Gospel Choir. Koret, som hadde sin debut i \"LørDan\" hos Dan Børge Akerø på NRK, feirer tiårsjubileum i år og er sentrale i årets skandinaviske julekonsert.

Oslo Gospel Choir
Oslo Gospel Choir ble etablert i 1988 og har hatt suksess siden. Tre av albumene har solgt til gull og et til dobbel platina. Koret har i alt solgt 700.000 album. Det som driver koret, er ønsket om å spre budskapet gjennom musikken.
Dirigent er Tore W. Aas, som har komponert mesteparten av sangene. Gruppens repertoar inneholder også de tradisjonelle amerikanske gospelsangene. Koret har 33 medlemmer fra forskjellige kirker i Oslo. De opptrer i Norge og i utland og i mange forskjellige TV-programmer.

Oslo Gospel Choirs siste plateinnspilling, \"Celebrate\" ble sluppet 21. september. - En bedre plate kunne vi ikke lage, den er vital og koret har fornyet seg ytterligere. Platen er et enestående historisk dokument som redegjør for korets virksomhet gjennom 10 år, og er en reise i gospelmusikk, sier dirigent Tore W. Aas. Oslo Gospel Choir kommer også med en juleplate som har fått tittelen \"Reaching Heaven\".

Sissel Kyrkjebø
Etter å ha solgt over 2,5 millioner plater bare i Skandinavia, satser Sissel Kyrkjebø for fullt på en internasjonal karriere. Det siste året har hun stort sett pendlet mellom København og USA. Til våren kommer hun med et nytt soloalbum etter et samarbeide med New York produsenten Rick Chertoff, mannen bak suksessene til bl.a. Cindy Lauper og Joan Osborn.

Svensk og dansk bidrag
Den svenske gruppen \"Triple & Touch\" er aktive i konserten og skal fremføre flere av låtene fra sin nye cd \"De tre vise mannen\". Gruppen består av tre menn og vi får blant annet se Elvis-versjoner med de tre som henholdsvis ung Elvis, litt eldre Elvis og sliten Elvis.

Det danske bidraget utføres av kvartetten \"The Little Mermaid String Quartet\" med blant andre Kim Sjøgren som felesolist. De andre i gruppen er tre unge, kvinnelige strykere som allerede har markert seg i dansk musikkliv.
Orkesteret til Svein Dag Hauge er bærende i konserten.
NRK1 lørdag kl 20.45

Bilde
Oslo Gospel Choir fyller ti år i år og har en fremtredende rolle i \"Skandinavisk julekonsert\". (NTB Pluss: Knut Fjeldstad)

Ekstrabilde (via NTB/Data-tv/Internett)
Sissel Kyrkjebø er sentral i årets skandinaviske julekonsert.

Nordisk samproduksjon
Prosjektleder NRK: Pål Veiglum
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56