Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. november 2002 kl 23.40 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Absurd selvpining?

Er det en hellig kraft som gjør at enkelte hinduer på Sri Lanka kan feste et titalls kroker i ryggen, stikke pinner gjennom begge kinn, eller gå på glødende kull? I kveldens utgave av ”Orientkanalen” møter Harald og Nicolai tre unge gutter som ikke viser tegn på smerte når de utfører sine ritualer.

Guttene forklarer hvorfor de gjør dette som for utenforstående kan se ut som helt absurd selvpining.

Harald og Nicolai møter også regnskog-aktivister på Sri Lanka og munken som går rundt og sprer fredsbudskapet blant tidligere fiender på den borgerkrigsherjede øya. Vi får også høre historien til de mange forskjellige trommene som brukes i alle ritualer fra bryllup til djevelutdrivelse.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder(23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).