Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 10. august 2012 kl 20.40 Kjempeelg på nært hold

Fotografens ønskedrøm


Naturfotografen Arne Nævra har reist verden rundt for å møte vårt største hjortedyr, enten beitende, badende eller i kamp. Hvor mange timer, dager og uker han har ventet på å få storelgen, den virkelige trollelgen, i søkeren, har han ikke tall på. Men jakten har ført ham til mange steder i Norge, Sverige og Alaska.

I denne filmen vil Nævra starte reisen i norsk natur og så ta oss med til sagnomsuste villmarker i blant annet Sarek i Nord-Sverige og Alaska. Disse stedsnavnene lyder som musikk i ørene på mange norske naturelskere. Her finnes enorme områder med skog, fjell, vann og myrer. Uten et hus, uten en kraftledning, uten en veg. Bare dyretråkk og -stier.

I Alaska ville han ønsket å få oppleve villreinens årlige trekk sørover. Men først og fremst ville han møte Alaskas kjempeelger i månedskiftet september/oktober da de er i brunst. Det er haremdannelser, og om en er heldig, kan en se kamper storoksene imellom.

- Det var akkurat dette eventyret jeg fikk oppleve i Denali Nasjonalpark, sier Nævra, - Jeg har forsøkt utallige ganger å filme oksekamper i Skandinavia uten å lykkes. Men her opplevde jeg å stå midt blant fem-seks storokser. Mens braket av de enorme gevirkronene som støtte sammen gav gjenlyd i fjellene, fløy tusenvis av traner sørover – rett forbi et kneisende, snødekt Mt. McKinley.

Sendt tidligere.

Norsk dokumentar, 2005
Produksjon: Naturbilder v/ Arne Nævra.
Kontaktadresse for presse: Sidsel Mundal , 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice