Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. november 2007 kl 22.25 Store studio

Menn om vann og film


Historiker Terje Tvedt kommer for å snakke om vannherrenes tidsalder. Dessuten møter vi Jude Law, ung forfører i nyinnspilling.

Terje Tvedt er historiker med professorater både i Oslo og Bergen. Han har i mange år forsket på og skrevet om vannets historie, utifra en antakelse om at vannet har formet alle samfunn og påvirket utvikling, maktstrukturer, sivilisasjoners blomstring og undergang gjennom alle tider.

"En reise i vannets historie" ble suksess både som bok og tv-program i 1997, og i år er Tvedt klar med ny bok og nytt tv-program, denne gangen under tittelen "En reise i vannets fremtid."

I Store studio skal Tvedt snakke om vannherrenes tidsalder, og møte en av dem: Morthen Johannesen fra firmaet Vosswater som har klart å lage et luksusprodukt av norsk vann. De lekre Voss-flaskene eksporteres til eksklusive etablissementer i 35 land. Johannesen skal fortelle oss hvordan man tenker når målet er å lage flaskevannet som blir superstjernenes førstevalg.

Tre menn om film
I kveldens Store studio møter vi også Jude Law som for andre gang har fulgt i fotsporene til Michael Cane: I 1972 spilte Michael Caine i trekantdramaet "Sleuth" med Laurence Olivier som rival. Nå er filmen spilt inn på nytt, denne gang har Cane overtatt senior-rollen mens Jude Law har overtatt som ung forfører.

I 2004 var Jude med i ny-innspillingen av "Alfie", som opprinnelig var en Michael Cane-film fra 1966. Vår reporter har møtt både Cane og Law, og Kenneth Branagh som er regissør på årets versjon av "Sleuth". Jude forteller at han trives godt som arvtaker etter Cane, selv om de har helt ulike arbeidsmetoder på filmsettet.

De tre herrene har også sterke meninger om hvorfor og hvordan man skal lykkes med å lage gamle filmer på nytt.

DDE lived
Og så kommer Norges mest populære rockeband gjennom lang tid. Det blir liv i Store Studio når DDE feirer 15-årsjubileum. Rai rai!

Om Store studio
Store studio er NRKs mandagstalkshow. Programleder Anne Lindmo byr på aktuelle gjester, reportasjer og live musikk.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson, vaktsjef, Store studio: Helle Vaagland, 23 04 70 00/41 31 84 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no