Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. august 2001 kl 20.25 V30: Idealisme

Beholder engasjementet


I det siste programmet i V30-serien leter vi etter de brennende hjerter. Det skal handle om idealisme. Er det riktig at et glødende engasjement hører ungdommen til, men at det forsvinner i bleieskift og boliglån? Ville den ungdommelige gløden vedvart i voksen alder dersom man valgte å redde verden fremfor å pusle hjemme?

- We couldn?t give a fuck, sier en av de medvirkende i kveldens dokumentar. Hun tror ikke det er mulig å gjøre noe for at verden skal bli et bedre sted å være. Men Bjørn Øynes (30) og Vibeke Dahl (29)har fortsatt troen.

Hjelpende hender
Bjørn jobber for å hjelpe narkomane og prostituerte i Oslo. Når mørket senker seg over hovedstadens gater, tennes lysene i Street Aid-bussen. Der forsøker Bjørn og de andre medlemmene å motivere folk til å komme seg vekk fra gata, skaffe narkomane plass på avrusningsinstitusjoner, eller bare gi dem varme for en stund.

- Vi må tenne et håp for menneskene, sier Bjørn.

Vibeke fra Kristiansand jobber for Leger Uten Grenser i Kenya. Her holder hun hus blant utsultede unger, landeveisrøvere og mennesker som har flyktet fra krigen i Somalia. Hver morgen blir hun fulgt av en politieskorte for å kunne hjelpe syke flyktninger. Hun mener at vi alle har ansvar for dem som lider. Det handler om solidaritet, hevder hun. Dessuten realiserer hun drømmen hun har hatt siden hun var liten - å bli sykepleier i Afrika!

Om programserien
Dagens 30-åringer tilhører singel-, karriere- og ego- enerasjonen som vegrer seg for å bli voksen. Blant unntakene er de eldste fra U-redaksjonen i NRK, og seks av dem har tatt med seg erfaringene fra voksenlivet inn i en ny dokumentarserie, V30. Med skråblikk skildrer de 30-åringenes virkeligheten anno år 2000.

Egenprodusert dokumentar
Programansvarlig: Kristin Rosenløw Eeg
Prosjektledere: Cathrine Wiik og Chris Amble
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


Bilder
Vibeke Dahl jobber for Leger Uten Grenser i Afrika. (Foto: Rolf Larsen)