Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. november 2002 kl 20.30 Advokatene

Delikat for Advokatene

Jimmy Berluti (Michael Badalucco) i
Jimmy Berluti (Michael Badalucco) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Jimmy Berluti er utnevnt til forsvarer for Darlene Keating (26), utsatt for grov voldtekt av sin nabo Justin Fitzpatrick som hun så skjøt ned og drepte. Ukens episode av ”Advokatene” byr også på en delikat sak, der Lucy Hatcher ved advokatkontoret er den fornærmede. Hun mener seg mishandlet av sin tannlege.

Jimmy vil føre forsvaret ut fra teorien om at et voldtektsoffer handler i et traume. Jimmy får oppnevnt dr. Diane Starger som sakkyndig, og i retten framholder hun at Darlene Keating var ubevisst i gjerningsøyeblikket. Aktoratet hevder at Stargers slutning ikke kan være gyldig fordi drapet fant sted en tid etter at voldtekten var begått. Saken ligger dårlig an for Darlene Keating, og Jimmy leter desperat etter en måte å overbevise juryen på…

Bitemerker på brystet
Lucy sitter igjen med et blått bitemerke på det ene brystet etter ”behandlingen” hos tannlegen. Nå viser det seg at tannlegen engasjerer sjefen for advokatkontoret, Bobby, for å komme fram til en ”minnelig” ordning med Lucy. Til overmål blir det avslørt at tannlegen er Bobbys fetter…


Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57