Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. september 2006 kl 23.40 Nattkino: Bringing Out The Dead

En ambulansesjåførs mareritt

Nicolas Cage i hovedrollen som ambulansesjåføren Frank.
Nicolas Cage i hovedrollen som ambulansesjåføren Frank.
Nicholas Cage spiller hovedrollen som den desillusjonerte ambulansesjåføren Frank i lørdagsfilmen. Som i klassikeren "Taxi Driver" beveger regissøren Martin Scorsese seg her i New Yorks dystre og farlige bakgater.

Frank er en alkoholisert og hjemsøkt mann. Han kjører ambulanse i New Yorks gater, og ser en del ting andre ikke ser. Dette er hans hverdag, på natteskift blant de usleste av de syke og fattige. Han har ikke reddet noen på flere måneder, og ser stadig fortapte pasienter i form av spøkelser.

En dag henter han en gammel mann som er rammet av slag, og han møter pasientens datter Mary. Dette møtet er starten på Franks neste tre døgn…

Scorsese tilbake i New York
Regissøren Martin Scorsese er her tilbake i nåtid og New Yorks gater etter tre filmer med handling andre steder: "Kundun", "Casino" og "The Age of Innocence". "Bringing Out The Dead" brakte ham igjen sammen med manusforfatteren Paul Schrader, som jobbet med Scrosese i "Taxi Driver", "Raging Bull" og "The Last Temptation of Christ".

Mellom mange av scenene har Scorsese lagt inn utdrag av musikk på små visuelle bilder av en ambulansesjåførs hverdag. Dette er særlig virkningsfullt i en scene hvor Frank og hans gale venn Tom tørner fullstendig.

Amerikansk drama (1999)
Originaltittel: "Bringing Out The Dead"
Med Nicolas Cage (Frank), Patricia Arquette (Mary), Ving Rhames (Franks kollega), John Goodman (Franks kollega) og Tom Sizemore (Tom)
Regi: Martin Scorsese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900