Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. mars 2013 kl 20.15 Korpsfiksert

Brødre og erkerivaler


To brassband fra to nabokommuner utenfor Bergen er begge i verdenseliten. Nå kjemper de om å vinne NM for brassband. Tubaisten Fredrik i Eikanger-Bjørsvik har rivaliseringen tett innpå livet. Broren hans spiller for erkefienden, Manger Musikklag.

- Det er som om jeg spilte for Manchester United, og han spilte for Liverpool, sier Fredrik. Han sier det med et smil, selv om begge er like oppsatt på å vinne. Attpåtil er Fredrik og broren bakere begge to, og jobber for samme bedrift. Men når de konkurrerer, er det verken søskenkjærlighet eller kollegialt samhold som gjelder!

Krevende dirigent
Kampen om NM-tittelen spisser seg til. Fra nå av er det øving hver eneste dag. Nykommeren Torstein får et sjokkartet møte med stjernedirigenten David King. Den australske gjestedirigenten er nådeløs, litt skremmende og veldig inspirerende.

Akkurat når Torstein skal prestere som aldri før, får han en trist beskjed som får konsekvenser for forberedelsene til NM.

Musikeren Magnus får endelig realisert sitt eget soloprosjekt. På et utested i Bergen framfører han musikk med tuba, synt og en såkalt loop station med lagret musikk. Magnus har likevel ikke glemt gleden ved å dirigere, og å gjøre andre gode.

Om "Korpsfiksert"
I områdene nord for Bergen vrimler det av korps. Blant dem er Eikanger-Bjørsvik Musikklag, et brassband i internasjonal toppklasse. Korpset består av 30 musikkelskere som bruker all sin fritid på å spille sammen. De er grossister i NM-titler, og har også vunnet to EM. Nå er målet å vinne EM-gull igjen.

I dokumentarserien "Korpsfiksert" følger vi musikklaget gjennom en sesong, fra august og fram til brass-EM i Rotterdam. Noen av musikantene følger vi ekstra tett, både i korpssammenheng og på hjemmebane.

Norsk dokumentarserie i åtte deler
Produksjon: NRK Hordaland
Regi: Anne Marie Kvassheim
Prosjektleder: Kristin Helgeland Hauge
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
TV-seere bes kontakte

, 815 65 900