Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 15. februar 2010 kl 00.45 Film: 13th District

Voldelig kamp i 13. distrikt

David Belle i rollen som Leïto i 13th District. (Foto : Nordisk Film/International sales)
David Belle i rollen som Leïto i 13th District. (Foto : Nordisk Film/International sales)
Paris, 2010: Hardbarket gettokriminalitet har fått regjeringen til å isolere de belastede områdene bak høye sikkerhetsmurer. Det mest beryktede området er 13. distrikt. I dette farlige miljøet skal en eliteoffiser og en insider som hater politiet jobbe sammen, men denne gangen har de en felles fiende.

Damien er eliteoffiser i en spesialstyrke i det franske politiet og kampsportekspert. Damien blir tiltrodd den mest ekstreme oppgaven i sin karriere da han må løse et alvorlig bombetyveri i det voldelige ghettoområdet i distrikt 13. En stor mengde ødeleggelsesvåpen er stjålet av en fryktet ghettobande, og Damien har fått oppgaven med å infiltrere området og enten nøytralisere bomben, eller bringe den utenfor fare.

Sammen mot narkobaronen
For å kunne løse denne oppgaven er han avhengig av en insider av miljøet i 13. distrikt, og han kommer i kontakt med Leïto, en ung mann født og oppvokst i ghettoen. Leïto er ressurssterk, atletisk og kommer glatt ut av farlige situasjoner med sin ekstreme smidighet. Han forsøker å leve ærlig og redelig til tross for de voldelige omgivelsene han bor i, men har mistet respekt for politiet etter noen tidligere episoder i livet.

Denne gangen har han likevel grunn til å samarbeide med politimannen Damien. Narkobaronen Taha som de jakter på, holder nemlig Leïtos søster fanget.

240 stuntmenn
Ingen kan levere action som manusforfatter og produsent Luc Besson! Mannen bak "Det Femte Element" og "Nikita" har produsert "13th District", som presenterer en nyskapende freestyle-kampsport i en spennende setting. Hele storbyens ekstreme omgivelser blir tatt i bruk som en pulserende og uforutsigbar kamparena. Med en håndfull av verdens mest fryktløse stuntmenn, går det for seg med 240 km i timen og hjertet i halsen.

Filmen er sendt tidligere.

Fransk actionfilm fra 2004
Produsert av Europacorp
Originaltittel: Banlieue 13
Regi: Pierre Morel
Med Cyril Raffaelli, David Belle, Tony D'Amario, Bibi Naceri, Dany Verissimo, Francois Chattot
Aldersgrense : 15 år
Pressekontakt : Anja Nylund Hagen, tlf 91164716/23 04 40 79
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900