Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. desember 2005 kl 19.30 Ut i naturen: Vått, vilt, vakkert

Norsk natur – en perle i verden

Torgeir ble godt kjent med denne fjellrevfamilien. Valpene var til slutt så uredde at de lekte med kamerastativet hans (Foto: Torgeir Beck Lande)
Torgeir ble godt kjent med denne fjellrevfamilien. Valpene var til slutt så uredde at de lekte med kamerastativet hans (Foto: Torgeir Beck Lande)
Norge renner over av vann! I programmet tar vannet seerne med på en reise gjennom elver og stryk, gjennom årstider, livets sykluser – og ut i de svimlende fossene. Sju av verdens ti høyeste fosser i fritt fall finnes faktisk i Norge.

Torgeir Beck Lande har gjort de unike opptakene til denne filmen. I tre år har han reist land og strand rundt, ofte gått flere kilometer i ulendt terreng med 50 kilo utstyr på ryggen. Han har trosset vinterstormer i fjellet, stupbratte klipper og ventet i flere døgn på det rette øyeblikket – dag eller natt.

Fjellreven
Det aller meste av landet som steg fram for 10.000 år siden er fjell. Og i programmet blir seerne kjent med fjellreven – selve eksperten på det harde livet i høyden. Vi følger sjarmøren fra leken valpetid til livet virkelig blir alvor om vinteren.

Fugleparadis
Strekker man ut Norges kyst med alle fjorder og holmer har vi en kystlinje som ville nå to ganger rundt ekvator! Golfstrømmen gjør denne kysten til et fugleparadis der mange hundre arter kommer for å hekke hvert år. Vi besøker havsulene på Gjesværstappan som har valgt de aller bratteste klippene som sin sommerbolig, og som flørter heftig i midnattssol.

Dokumentar fra Naturredaksjonen, Program riks, Hordaland
Programansvarlig: Torgeir Beck Lande, tlf: 47 27 73 70
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78