Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. november 1999 kl 20.15 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 21. november kl 20.15
Halleluja!

Dørum fant Gud i Danmark

På \"strøket\" i København, i gatene der de prostituerte vanker, fant Odd Einar Dørum igjen sin gudstro. I kveld møter du den bokaktuelle justisministeren i et særdeles åpenhjertig intervju med Kjell Erik Moen. Hydrokoret med 60 sangere og Den norske Operas nye stjerneskudd, Ragnhild Heiland Sørensen, står for musikken.
En av Odd Einar Dørums store livskriser kom etter Venstres dundrende nederlag i Stortingsvalget høsten 1985. For første gang i Venstres historie var partiet ikke representert i landets nasjonalforsamling.
En dypt frustrert partileder tok farvel med politikken og meldte seg til tjeneste for Kirkens Bymisjon i Oslo. Årene der brakte Dørum selv tilbake på beina, tilbake til en uttalt gudstro og, etter hvert, tilbake til politikken som et styrket menneske.

Comeback som politiker
Og som politiker har Odd Einar Dørum gjort et comeback som man sjelden har sett maken til i norsk politikk. Ikke bare er Venstre for første gang på lang tid blitt et parti med reell innflytelse, men Dørum selv er blitt en av de ministrene i Bondeviks regjering som høster størst respekt og anerkjennelse for jobben de gjør. Etter et langt liv som outsider i motvind, høster 56-åringen nå fruktene av sin livslange erfaring som politiker og medmenneske.
I kveldens \"Halleluja\" møter vi en justisminister som snakker åpent om både tro, angst og om de vanskelige følelsene og dilemmaene jobben som justisens øverste vokter gir ham.
I programmet fyller også Kjell Erik Moen Sofienberg kirke med mer enn 60 korister fra Hydrokorets to avdelinger i Oslo og Porsgrunn. Med Den norske Operas Ragnhild Heiland Sørensen som solist får vi høre noe av den kanskje vakreste musikk som noen sinne er skrevet, blant annet Mozarts \"Laudate Dominum\" og Amazing Grace i et spesialskrevet kor- arrangement. Dette skulle være egnet til å sette noen hver i stemning denne siste søndagen før advent.

NRK1 søndag kl 20.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Odd Einar Dørum har nylig gitt ut bok om sitt liv og er kveldens gjest hos Kjell Erik Moen.

2. Ragnhild Heiland Sørensen og det 60- manns store Hydrokoret får gåsehuden til å løpe på ryggen til Kjell Erik Moen i \"Halleluja\" i kveld.

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved Bjørg Kittelsen og Marion Klaseie
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53