Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. mai 2005 kl 20.25 Edel vare: Muntre musikanter og sangglade gjøglere

Underholdning etter noter

Yngvar Numme og Tor-Erik Gunnstrøm var to av de mest markante medlemmene av Dizzie Tunes. (Foto: Sverre Bergli, NRK)
Yngvar Numme og Tor-Erik Gunnstrøm var to av de mest markante medlemmene av Dizzie Tunes. (Foto: Sverre Bergli, NRK)
Kveldens program fremhever underholdere som benytter musikk, sang og spill som et viktig element i gjøglingen. Programleder Andreas Diesen kan med andre ord by på både underholdning og musikk i skjønn forening.

Dette er en form for underholdning som for alvor fikk sitt gjennombrudd i "Music Hall"-tradisjonen. "Music Hall" kombinerer sang, dans, komikk og revy, og har sitt utspring i England, der mange mener den nådde sitt høydepunkt i tiden rundt første verdenskrig. Stilarten er nært beslektet med "vaudeville", "burlesque" og revyer. Tv-serien "The Good Old Days" er inspirert av denne typen underholdning. Samt altså en rekke norske artister, som vi skal se i kveldens program.

Fra Monn Keys til Cheezy Keys
Der treffer vi den bergenske radioduoen Kurt Foss og Reidar Bøe, som holdt det gående i nesten 20 år fra 1947. Dessuten blir det gjensyn med vokalgruppen The Monn Keys, der blant andre Per Asplin, Sølvi Wang, Oddvar Sanne og Arne Bendiksen var medlemmer. Dizzie Tunes er selvfølgelig representert, og det skulle være nok å ta av i løpet av deres drøye 40 år lange karriere. Yngvar Nummes alter ego New Yokke tar også en tur.

Av nyere innslag og artister kan vi nevne Øystein Sunde, Grethe Kausland, Hege Schøyen samt talentfulle ensembler som Cheezy Keys, Ylvis og Kvinner på randen.

Om serien
"Edel vare" er tilbake med gullkorn fra NRKs rikholdige programarkiv. Det blir gjensyn med kjente og kjære artister og underholdere, og programleder Andreas Diesen lover varierte programmer med humor, parodi, sang og musikk.

Underholdningskavalkade fra NRK Underholdningsavdelingen (2005)
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup 23 04 98 32/92 01 55 79,