Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. desember 1998 kl 23.20 Landsbypresten

Landsbypresten (t)


NRK1 søndag 27. desember kl 23.20
Landsbypresten

Gjensyn med frodig sogneprest
Seerne kjenner den rappkjeftede og frodige presten Geraldine fra BBC-komiserien \"Landsbypresten\", som ble sendt på NRK i 1996. I kveld sendes en spesiell juleutgave der den livsglade hovedpersonen, spilt av Dawn French, nyter julehøytidens mange fristelser.
Dawn French er en av britenes store yndlinger og har fått en rekke priser for sin lattervekkende innsats. I kveldens film møter vi henne igjen som sogneprest i landsbyen Dibley.

Ikke bare er hun kvinne, men Geraldine er relativt ung, full av vitalitet og serverer saftige vitser når hun finner det på sin plass. Og det gjør hun ganske ofte, i en menighet bestående av øltørste kverulanter og skinnhellige karikaturer.
I møtet med landsbyens skjeve innbyggere lager hun vei i vellinga så det skvetter i den lokale puben. Geraldine har også en usvikelig tro på at Vårherres fristelser skal nytes, så julen blir på alle måter en ekstra travel tid for henne.

Forfatteren bak \"Sorte orm\"
Manusforfatteren Richard Curtis er den samme som skrev seriesuksesser som \"Sorte orm\", \"Mister Bean\" og filmen \"Fire bryllup og en gravferd\".
For sin innsats i kveldens film ble Dawn French i 1997 tildelt prisen for beste kvinnelige komedieskuespiller på de britiske øyer. Hun er for øvrig også kjent som medforfatter til serien \"Absolutt fabelaktig\".
NRK1 søndag kl 23.20

Bilde (to motiver via NTB/Data-tv/Internett)
Dawn French er blitt en av britenes favorittkomikere. I kveld møter vi henne igjen som den livsglade landsbypresten Geraldine.

Britisk komedie fra 1997
Produksjon: BBC
Originalittel: The Vicar of Dibley
I rollene: Dawn French, Gary Waldhorn, Liz Smith, Trevor Peakcock m.fl.
Regi: Dewi Humphfries - manus: Richard Curtis
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51