Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. november 2010 kl 21.25 Den store reisen

Pisking og oksehopping


Familien Wold Hansen får et sjokkerende møte med hamernes ritualer.

Familien Wold Hansen blir invitert med til en nabolandsby for å være med på et svært viktig rituale i Etiopia. Hamerne markerer nemlig overgangen fra gutt til mann ved at gutten må springe over ryggen på en bøling okser.

I forkant av denne seremonien lar guttens kvinnelige slektninger seg piske for å vise sin kjærlighet til familien. Det blir for sterk kost for familien fra Fauske.

Kamelritt og slakting
I Mongolia våkner familien Walbeck i vinterleiren etter en kald natt. Espen og Stian får anledning til å vise hvor gode de har blitt til å ri på kameler når mongolene arrangerer et kamelritt.

Så fortsetter forberedelsene til vinteren. Mongolene har bestemt seg for å slakte en svak kamel som ikke vil overleve den kalde årstiden. Jan får i oppgave å ta livet av kamelen. En oppgave han ikke tar lett på, selv om kamelkjøtt viser seg å være det beste familien har smakt siden de dro hjemmefra.

Maleverksted
Familien Breili er en kreativ gjeng, og de har tatt med seg malersaker til Vanuatu. Namalene er ikke vant til å uttrykke seg på denne måten, men finner ut at det er gøy å male.

Familien får smake gresshoppe, som er godteri for namalene. Til gjengjeld byr familien på smågodt fra Norge. Hvordan reagerer namalene på surt, søtt og salt?

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet, er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice