Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. september 2000 kl 20.45 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 24. september kl 20.45
St. Mikael (12:12)

Siste møte med akuttpersonalet

Problemene topper seg på St. Mikael. De ansatte har sitt å stri med, og i bakgrunnen truer nedleggelse av akuttavdelingen.

Sjefsoverlege Jan Wenkman får rett i sine antakelser om at akuttavdelingen på St. Mikael er i fare. Møtet han var innkalt til, har gitt ham akkurat det svaret han hadde regnet med: At akutten har vært en suksess, men at nedleggelsen nærmest er et faktum. Men Wenkman har ikke tenkt å gi opp. Han skjønner at ledelsen ikke er til å rikke, og da er det departementet og politikerne han må henvende seg til.

Dr. Hallman er i villrede. Hun hadde opprinnelig sagt fra seg jobben i utlandet og bestemt seg for å bli på St. Mikael og jobbe sammen med dr. Cedermark. Men hennes følelser for kollegaen er fortsatt sterke, og den enkleste løsningen er kanskje likevel å stikke av og begynne et nytt liv i Tyskland.

Cecilia er gravid og skal slutte på St. Mikael. Hun og samboeren skal flytte til Saudi-Arabia fordi han har fått et engasjement der. Skal de bo der nede, er det mest praktisk å være gift, og det må de i tilfelle gjør før de reiser. Dette gir Cecilia kalde føtter.

Om serien
St. Mikael er et av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for alt fra ulykker til skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett hjelpe folk som trenger trøst.

De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.45Svensk dramaserie
Produksjon: SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no).


Bilde
Avskjed med akuttpersonalet: F.v: Jan Mattsson (Leif Andrée), Anita Johansson (Chatarina Larsson), Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), Max Sterning (Emil Forselius), Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), Christer Nordlund (Mats Rudal), Yvonne Hallmann (Erika Höghede). (Foto: Björn Edergren)