Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. november 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)

NRK2 fredag 5. november kl 20.50
Fashion File (8)

Forførende og sensuelt

Sex appell har stått sentralt i Herve Legers kolleksjoner de siste årene, men da han presenterte sin høst- og vinterkolleksjon i Paris var dette noe forandret. Tim Blanks i \"Fashion File\" ser nærmere på forandringene i dagens program.
Blanks fastholder at Herve Leger fortsatt lager klær for sexy kvinner, men høstmoten hans er mykere, mer moden og mer flytende enn det vi tidligere har vært vant til fra Leger.
- Jeg har valgt å satse på en mer sensuell og forførende stil for milleniet, men jeg vil alltid komme tilbake til det sexy, påpeker Leger selv, som tar et lite oppgjør med moteindustrien. Han mener industrien bare er opptatt av å selge, og kreativiteten og tiden det tar å kreere noe, verdsettes ikke.

På rundtur
Som vanlig i \"Fashion File\" er Tim Blanks på rundtur i motemetropolene, og i New York møter han designer Christina Perrin som hyller Hollywood-glamouren.
I New York er Blanks også på Cynthia Rowleys visning. Rowley er seks måneder gravid men har jobbet døgnet rundt de siste dagene før visningen. Hun har også basert sin kolleksjon på luksus, med tilbehør som nesten overgår selve klærne. Det skal være stort og flott, og ingenting er for drastisk for det nye årtusenet.
Tilbake i Paris står en av de eldste og mest respekterte motehusene Chanel for tur. Til høstkolleksjonen har Karl Lagerfeld lagt sin hånd over det Chanel presenterer. Og nok en gang er det de små detaljene som preger kolleksjonen. Det har også preget Chanel alle de årene motehuset har eksistert.
- Jeg har prøvd å lage klær med mer enn bare en personlighet. Jeg har kreert det jeg kaller identifikasjon, forklarer Karl Lagerfeld.
Hva han mener med det kan du se i kveldens \"Fashion File\" på NRK2.

NRK2 fredag kl 20.50

Kanadisk produksjon
Kommentarer: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18