Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 31. januar 1999 kl 20.00 Halvbror til reven

Halvbror til reven

NRK2 søndag 31. januar kl 20.00
Halvbror til reven

\"Fryd\" i vintermørket
Mens andre var travelt opptatt med presanger og julebakst, brukte fem musikere tiden til noe helt annet. De la ut på svingete veier mellom vestlandske gudshus for å spre \"Fryd\" i vintermørket. Programleder Halvor Folgerø fikk klemt seg ned på et sete i turnébussen.
Kanskje er det feil å kalle \"Fryd\" for en gruppe. Det startet som et prosjekt på Vossajazz for snart tre år siden. Folkemusikerne Berit Opheim og Einar Mjølsnes fikk ta med seg hvem de ville, og lage musikk til en kirkekonsert.
Valget falt på organist Sigbjørn Apeland, bassist Bjørn Kjellemyr, samt Per Jørgensen som er kjent både for trompetspill og den spesielle stemmen sin.

CD-versjon
Fram fra kista kom alt fra middelalderballader til hardingfeleslåtter og religiøse folketoner. Konserten ble svært godt mottatt. Og det var det - helt til Vossajazz tok initiativet til å samle gjengen på nytt, og lage CD-versjon av konserten.
Det skjedde i fjor høst, i Ullensvang kirke i Hardanger. Resultatet kom ut før jul, og dermed bar det ut på veien - med \"Halvbror til reven\" etter. Programmet som møter musikken der den til enhver tid er, enten det dreier seg om kirker, veikroer, turnébusser eller hotellrom.
NRK2 søndag kl 20.00

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/internett)
\"Fryd\" består av Sigbjorn Apeland (troorgel), Per Jorgensen (trompet), Bjorn Kjellemyr (bass), Berit Opheim (sang) og Einar Mjolsnes (hardingfele) (Foto: Lars Mossefinn)
Egenprodusert program om tradisjonsmusikk
Ved Anders Leines og Trond Lillealtern
Programleder Halvor Folgerø
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

\0\0\0