Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. oktober 2006 kl 19.55 Melonas

Rocka damer i rustning

Vikingedamene er samlet til øvelse i skogen før slaget på Stiklestad. F.v Stine Buer, Pernille Sørensen, Kristin Skogheim. (Foto: Pål O. Nissen)
Vikingedamene er samlet til øvelse i skogen før slaget på Stiklestad. F.v Stine Buer, Pernille Sørensen, Kristin Skogheim. (Foto: Pål O. Nissen)
Det blir heftige rytmer og myke hoftevrikk i skogen når vikingedamene forbereder seg til slaget på Stiklestad.

I kveld er det kvinneforskeren Aina Berg Hætta, i Pernille Sørensens skikkelse, som redegjør for vikingetiden. Berg Hætta gir sine høyst originale tolkninger av runeskriften og påberoper seg retten til å fortelle om fortiden sett fra hennes ståsted.

I vikingetiden møter vi blant andre forsikringsagenten for Gjensidigur forsikring og et ektepar i tidsklemma. For hva er vel mer irriterende enn en mann som kommer i mai når han har lovet å være tilbake fra jobb i mars?

I tillegg møter vi en hardt skadet kvinne som ikke går av veien for en flørt, adoptivforeldre som venter spent på barnet fra Kina, og en blind kvinne som ikke vet at kontoret hennes kun består av glassvegger. Slikt blir det skikkelige pinlige sketsjer av!

Om serien
I høst er det tredje gang Melonas-jentene serverer oss godbiter fra sitt rikholdige univers av merkelige påfunn. Denne gangen har jentene også valgt å fokusere på ulike tidsepoker.

Steinalderen, vikingtiden, middelalderen, romantikken, århundreskiftet, åttitallet, og andre verdenskrig er perioder som vil bli skissert på en ny måte. Hvordan kommuniserte nyforelskede i middelalderen? Fantes tidsklemma i vikingtiden eller eventbyråer i romantikken? Eller hva om noen oppfant BHen litt for tidlig?

I tillegg er hvert program spekket med morsomme sketsjer og flaue situasjoner som er blitt de tre Melonas-jentenes varemerke. Ingen klarer bedre enn dem å ta på kornet pinlige hendelser som legebesøk, stevnemøter og feilvurderte situasjoner.

Stine, Pernille og Kristin skriver og spiller selv i alle sketsjene, men har fått skuespillerhjelp av Morten Østerhus, Vegar Hoel, Håvard Bakke og Ola G. Furuseth m.fl.

Egenprodusert humorserie fra NRK Underholdning
Av og med: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900